Een bedrijfsongeval is een zeer heftige gebeurtenis, vooral als jij het slachtoffer bent. Jaarlijks gebeuren er duizenden ongelukken op de Nederlandse werkvloeren en enkele hiervan met een dodelijke afloop. De meeste van deze ongelukken gebeuren op werkvloeren waar er gebruik wordt gemaakt van zware machines, maar ook zwaar materieel zoals een heftruck. Dat is ook een reden waarom veel bedrijven zich aan de veiligheidsvoorschriften moet houden, maar dat gebeurt zeker niet altijd. Als je slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval, dan moet je zeker weten wat je moet doen. Je kan hierdoor namelijk een letsel hebben overgehouden en daar moet jij voor vergoed worden. Ook moet het bedrijf nogmaals gekeurd worden door een instantie want je wilt namelijk niet dat er nog een bedrijfsongeval gebeurd. 

 

Laat je controleren 

Het is erg belangrijk om je gehele lichaam te laten controleren in het ziekenhuis. Als je door de ambulance bent meegenomen, dan word dit altijd gedaan. Door een controle kunnen artsen achterhalen wat voor letsel je hebt opgelopen en of dat impact heeft voor de rest van je leven. Vrijwel altijd krijg je van het ziekenhuis ook een rapport mee en dat rapport kan als het tot een rechtszaak komt, kan het rapport ook gebruikt worden als extra bewijsmateriaal door een letselschade specialist

Maak een melding

De volgende stap is een melding maken van het ongeluk bij een bepaalde instantie. Vaak is dit een soort van ARBO die de bedrijven keuren op veiligheid. Het is namelijk erg jammer als je dit niet doet en een (oud)collega van jou het volgende slachtoffer is. De meeste bedrijven zorgen er daadwerkelijk voor dat de werkvloer zo veilig mogelijk is, alleen zijn er altijd wel verbeteringen te halen. Als jij een melding maakt bij een instantie, dan wordt het bedrijf opnieuw onder de loep genomen. Mocht deze instantie bepaalde onregelmatigheden vinden, dan kan er een boete opgelegd worden en in het ergste geval moet het bedrijf tijdelijk gesloten worden. 

 

Schakel een letselschade advocaat in 

De kans is enorm groot dat als jij slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval dat je hier een letsel aan hebt overgehouden. Het is dan enorm belangrijk dat je een gepaste schadevergoeding krijgt. Om de band tussen jou en het bedrijf goed te houden, kan je het beste een schadevergoeding indienen zonder tussenkomst van een advocaat. Mocht dit niet lukken, dan is het aangeraden om een letselschade advocaat Eindhoven in te schakelen. 

Leave a comment