Zoals het er nu uitziet, ziet de wereld er niet meer goed uit over tien jaar. Om dit tegen te gaan, zijn er duurzame en milieuvriendelijkere oplossingen nodig. Elke dag worden meer van deze oplossingen bedacht en steeds meer mensen volgen de oplossingen op. Dagelijks bewegen miljoenen mensen zich heen en weer. Dit kan ook duurzamer gaan. De meeste mensen zullen snel de auto pakken, maar wat als het anders kan? In deze blog staan wat ideeën om duurzamer te kunnen reizen.

Fietsen en lopen

Voor kleine afstanden is fietsen en lopen natuurlijk de meest voor de hand liggende oplossingen. Tripjes zoals naar de supermarkt gaan, op bezoek bij mensen die niet al te ver wonen of voor een andere kleine reis, daar is geen auto voor nodig. Het duurt misschien ietsjes langer, maar het is een stuk duurzamer en beter voor de wereld om het stukje te fietsen of om het te lopen.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer wordt door de Nederlandse regering niet zo effectief ingezet als dat het zou kunnen zijn. De kaartjes zijn relatief duur en veel mensen ervaring dagelijks vertraging of vervoer dat helemaal niet komt. Het is dan ook begrijpelijk dat mensen de oude, vertrouwde auto pakken in plaats van het lot overlaten aan het openbaar vervoer. Toch zijn er momenten waarbij het OV handig ingezet kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een feestje. Hierbij maakt het niet uit als er wat vertraging is en het kan ook nog eens veiliger zijn dan autorijden wanneer er alcohol op het feestje te vinden is. Lange afstanden zijn daarnaast ook een goed idee om met een trein te doen, vooral als dit in de plaats van het gebruik van een vliegtuig is. Vliegtuigen zijn erg vervuilend, vooral het opstijgen en het dalen ervan. Dan zijn vakanties met de trein toch wat beter voor het milieu.

Meerijden en leasen

Is er echt geen andere mogelijkheid dan het nemen van de auto? Kies er dan voor om mee te rijden met mensen. Een goed voorbeeld hiervan is naar het werk. Wanneer verschillende mensen naar dezelfde plek moeten en dezelfde werktijden hebben, dan is het niet nodig om allemaal een eigen auto te nemen.

Een andere optie is om de auto te leasen, bijvoorbeeld via lease.auto. Een auto leasen geeft de mogelijkheid om nieuwere auto’s te gebruiken. Tegenwoordig worden er steeds meer auto’s geproduceerd die duurzamer rijden. Nieuwe auto’s zijn erg duur en niet te betalen voor de meeste mensen, waardoor leasen een goede oplossing is. Er zijn verschillende leases, zoals een financial lease, operational of een private lease. Zo kan iedereen een auto leasen en daardoor in een moderne auto rijden.

Zo is het te lezen dat er meer opties zijn dan alleen de auto pakken. Hoe ga jij voortaan reizen?

Leave a comment