Er zijn veel verschillende huishoudens die een trouwe viervoeter in huis hebben. Honden worden in het gezin toegevoegd als een waar familielid. Het hebben van een hond zal de nodige tijd en aandacht vragen, maar uiteindelijk zal dat ongetwijfeld terugverdiend worden door de liefde en trouw dat een hond te bieden heeft. Wanneer er gekozen wordt om een hond in huis te nemen is het belangrijk om met een paar zaken rekening te houden. Zo is het uiteraard belangrijk dat alle nodige producten in huis gehaald zullen worden. Daarnaast is het verstandig om te zorgen dat de hond de nodige medische hulp zal krijgen. Ook zal de hond op een dagelijkse basis natuurlijk uitgelaten en gevoerd moeten worden. Toch kan het tijdens het uitlaten in de natuur wel eens gebeuren dat de hond te maken krijgt met een van deze vervelende beestjes. 

 

Teken 

Een teek kan namelijk op de huid van de hond terecht komen wanneer de hond buiten is. Teken kunnen vervelende ziektes met zich meedragen, waardoor de gebeten persoon of dus dier te maken kan krijgen met deze ziekte. Daarom is het belangrijk om geregeld de huid te controleren op teken. Een teek is een parasiet die het bloed van de hond zal opzuigen door de huid. Wanneer een teek vol is, zal deze ook weer loslaten. De teek kan door het speeksel tijdens de beet er echter voor zorgen dat een ziekte overgedragen kan worden. Daarom is het belangrijk om jouw hond te beschermen tegen het krijgen van teken. Een teek hond is namelijk niet prettig, waardoor het belangrijk is om hier de nodige aandacht aan te besteden bij jouw hond. 

 

Oplossingen  

Er zijn dan ook verschillende oplossingen die ervoor kunnen zorgen dat de hond niet te maken zal krijgen met teken. Een tekenband kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw hond geen teken op de huid zal gaan krijgen. Honden gaan uiteraard graag op avontuur in de natuur. Daarom is het dragen van een tekenband verstandig, aangezien teken zich vooral in de bomen in de natuur kunnen bevinden. Er zijn veel verschillende soorten van tekenbanden die aangeboden worden voor de honden. Kies dan ook voor een variant dat bij jouw hond zal passen. Wanneer jouw hond toch te maken krijgt met een teek, is het belangrijk om de teek op de juiste wijze van de huid te verwijderen. Zorg er hierbij voor dat er gebruik gemaakt zal worden van een tekenhaak of tang. Het is noodzakelijk dat de teek in het geheel van de huid verwijderd zal worden.

Leave a comment