Met een uitgestrekt terrein kan het onderhouden van je tuin in de zomer een hele klus zijn. Maar door slim te plannen en vooruit te denken, kun je je tuin zo inrichten dat je niet de hele zomer bezig bent met onderhoud. In deze blog delen we praktische tips om je grote terrein voor te bereiden op de herfst, zodat je kunt genieten van een prachtige tuin zonder al je vrije tijd op te geven. Lees je mee?

Prioriteiten Stellen

Bij een groot terrein is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Bepaal welke delen van je tuin het meest zichtbaar zijn en waar je het meest van geniet. Concentreer je op deze gebieden en houd het onderhoud hier regelmatig bij.

Slimme Beplanting

Kies voor beplanting die weinig onderhoud vereist en goed gedijt in het herfstseizoen. Denk aan vaste planten en struiken die van nature bestand zijn tegen de herfstomstandigheden en niet al te veel snoeiwerk nodig hebben. Zorg ook dat ze voldoende voeding hebben om het weer een seizoen vol te houden. Haal een zak bemeste tuinaarde bigbag in huis en je kan weer strooien. Ga je liever specifiek voor champignonmest? Dat is ook te koop en heb je in huis voordat de herfst begint.

Snoeien en Opruimen

Voer in de late zomer of vroege herfst een grondige snoeibeurt uit om dode takken en overgroei te verwijderen. Ruim ook gevallen bladeren op en verwijder eventuele onkruiden om je tuin een nette uitstraling te geven. Nu is alles nog niet vastgevroren en dat maakt het werk veel makkelijker

Overweeg Hulp In Te Schakelen

Als je terrein echt groot is, kan het inhuren van professionele tuiniers of landschapsarchitecten een verstandige keuze zijn. Zij kunnen efficiënte manieren aanbevelen om je tuin te onderhouden en ervoor te zorgen dat het werk gelijkmatig verdeeld wordt. Eventueel kunnen zij je ook het werk uit handen nemen, als dat iets is dat je wilt.

Plant Voor De Herfst

Plant bloemen en struiken die in de herfst bloeien, zodat je tuin tot laat in het seizoen kleurrijk blijft. Denk aan chrysanten, asters en siergrassen die de herfstsfeer versterken. Op die manier heb je bijna het hele jaar door plezier van de kleur in de tuin.

Het Waterbeheer

Installeer een irrigatiesysteem dat de watergift efficiënt regelt. Dit kan de stress verminderen van het handmatig water geven van een groot terrein en ervoor zorgen dat je planten voldoende vocht krijgen terwijl de herfst nadert.

Leave a comment