Als je een dierbare onlangs bent verloren willen we je allereerst oprecht condoleren. Dit is iets verschrikkelijks en we gunnen dit niemand. We hopen dat je het mooi hebt kunnen afsluiten en dat je mooie herinneringen hebt met en aan diegene. Daarnaast willen we je ook een handje helpen. Door het verlies hebben mensen vaak moeite met dingen regelen. Dat is logisch, je hebt immers net iemand verloren die je lief is en dit moet je verwerken. Je zit nog volop in de rouw en je hebt hier tijd voor nodig.  We gaan je daarom helpen door je te vertellen wat je onder andere nodig hebt voor de receptie van een uitvaart. De receptie is het punt waar mensen nog even elkaar kunnen condoleren, hun steun betuigen aan de nabestaanden en elkaar en ga zo maar door. Wij willen graag wat voor je uit handen nemen en doen dit hopelijk voor je in deze blog. 

Hapjes en drankjes

Het is allereerst belangrijk dat er wat hapjes en drankjes aanwezig zijn. Mensen hebben net de uitvaart bijgewoond en dit is voor velen vaak al zwaar genoeg. Je kunt daarom na de uitvaart een beetje voor wat hapjes en drankjes zorgen. Dit maakt de sfeer misschien wat minder bedrukt en wat losser. Je hoeft geen feestmaaltijd te regelen, maar gewoon wat simpele dingen. Hierbij kun je denken aan koffie en thee die je warm houdt met een percolator, cake en koekjes, wat fris en sap en wellicht nog een aantal andere hapjes. 

Muziek

Ook muziek kan fijn zijn op de receptie. Een rustig achtergrondmuziekje dat je wellicht doet denken aan de overledene dierbare. Dit maakt de sfeer ook vaak wat gemoedelijker en breekt het ijs misschien een beetje. De stilte wordt hierdoor wat verminder. Het is niet de bedoeling dat je harde muziek draait, maar gewoon een beetje achtergrond geluid regelt. 

Rustig plekje

Ook is het belangrijk dat mensen de beschikking hebben over een rustig plekje waar ze even tot rust kunnen komen. Weg van de massa en de drukte, even een momentje voor zichzelf en om wellicht wat dichter bij de dierbare te kunnen komen. Dit kan een kamertje zijn waar wat bloemen en foto’s liggen of iets anders, dat is compleet in je eigen handen. Zorg er in ieder geval voor dat je hier de mogelijkheid voor hebt, veel mensen kunnen dat als zeer prettig ervaren. 

 

Leave a comment