Een auto aanschaffen is een spannende handeling. Er komt enorm veel bij kijken en aangezien je geen expert bent, is dat datgene wat het spannend maakt. Je bent niet bekend met alle ins and outs wat betreft auto’s, maar ook niet wat betreft je rechten en plichten met betrekking tot het eigendom en de aanschaf. Kortom; erg veel om aan te denken. Ook wij hebben hier af en toe moeite mee. Het is zo veel, het is niet meer in de gaten te houden. Toch willen we je een beetje helpen. We willen je vertellen waar je op moet letten en wat je wil weten over het aanschaffen van een auto. Dit zodat je na je aankoop kunt genieten, je hoeft je dan niet meer druk te maken. We kunnen helaas niet alles bespreken, maar we doen ons best om het plaatje zo compleet mogelijk te maken. 

Financiering

Het eerste punt is tevens het punt wat de meeste mensen compleet onderschatten of zelfs vergeten in overweging te nemen. Ze zijn zo gefixeerd op de auto of op een bepaalde manier van financiering, dat ze met oogkleppen op een beslissing maken. Erg zonde, dat is wat je te allen tijde wil voorkomen. Daarom moet je je gaan inlezen in de vormen van financiering waar je nog niet over hebt nagedacht en de voordelen die we wellicht kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld eens aan een auto financieren bij Findio of iets dergelijks. Deze manier kan je zeer goed ontzorgen en meer financiële ruimte bieden. Daarnaast kun je gemakkelijk online de lening berekenen en kijken wat je rechten en plichten zijn indien je hiervoor kiest. 

Levensduur

Elke keer als je een auto aanschaft, moet je je bedenken dat je de levensduur in acht moet nemen. Of je auto nu nieuw of tweedehands is, je auto moet je kopen met het oog op een duurzame ‘relatie’. Als je dit niet doet, zul je heel snel teleurgesteld raken. Kijk naar kenmerken van de auto die de levensduur bepalen indien de auto tweedehands is. Zo niet, kun je kijken naar dingen als de verwachtingen per merk en model, het type motor dat er in zit en kenmerken hiervan. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar de strekking is volgens ons nu wel duidelijk! Kijk hier goed naar en neem het allemaal mee in je aanschaf. 

Leave a comment