Tegenwoordig kan het best wel is lastig zijn om werk te vinden. Dit heeft niet alleen te maken met het werktekort in Nederland maar ook met de huidige pandemie. Door de corona crisis zijn al heel veel mensen hun baan kwijt geraakt omdat er simpelweg heel veel bedrijven failliet zijn gegaan. Dit is voor sommige een echte tegenvaller geweest aangezien dit ook veel impact kan hebben op je privé leven. Daarom is het belangrijk om zeker in deze tijd een baan te hebben waar je van op aan kan en waar je zekerheid bij hebt.

Banen die altijd door zullen gaan

Op het moment gaan natuurlijk alle essentiële beroepen gewoon nog door. Hieronder vallen bijvoorbeeld, verpleegkundige, artsen, agenten, brandweermannen of brandweervrouwen en ambulance personeel. Maar ook de wat “simpelere” banen zoals het werken in de supermarkt of drogist, deze zijn namelijk ook nog steeds open. Als je op kortere termijn op zoek bent naar een baan waarmee je snel aan de slag kan is het werken als vulploegmedewerker of kassa mevrouw bij de drogist misschien wel iets voor jou. Voor de andere bovenstaande beroepen zal je toch meer opleidingen en ervaring nodig hebben en dat heb je niet zomaar binnen een paar weken.

Banen waar je weinig ervaring voor nodig hebt

Als je gezond bent, dan kan je altijd geld verdienen – zonder opleiding. En ook best goed geld, als je het een beetje slim aanpakt en de juiste instelling hebt. Goed betaalde banen zonder diploma zijn er voor het oprapen, als je ze maar wel wilt zien. Als eerste voorbeeld een journalist. Ook zonder diploma kan je een journalist worden. Het enige wat je hoeft te doen is met een goed verhaal komen en deze naar zo veel mogelijk verschillende kranten opsturen. Doe dit net zo lang tot ze je er geld voor gaan geven en je bent een betaalde journalist. Wordt er beter in door het steeds vaker te doen en je wordt een goed betaalde journalist! En dan een vuilnisman. Vuilnis is iets wat er altijd is en ook altijd opgehaald zal moeten worden. Misschien vraag je je af of dit echt lekker verdient, maar voor een baan zonder diploma is 1900 tot 2500 euro best veel geld, vind je niet? Je kunt lekker iedere dag buiten werken en krijgt voldoende beweging, een gezonde combinatie dus! Vooral als je al wat langer werkzaam bent op dit gebied kom je in een steeds hogere loonschaal. En dan bestaan er natuurlijk ook altijd nog de banen in fabrieken. Het inpakken van producten in kartonnen dozen is misschien niet het meest interessante werk maar het is in ieder geval iets!

Leave a comment