De hype in de modebranche kan de laatste jaren vooral worden toegekend aan Black Bananas. Je ziet dit kledingmerk iedereen dragen en dat is niet voor niets. Maar wat is er gebeurt waarom dit merk zo populair is geworden in Nederland? Wat maakt Black Bananas zo speciaal en wil iedereen het dragen? Je leest er hier meer over in dit artikel.

Hoe is Black Bananas ontstaan?

Het monkey logo en de kleding van Black Bananas zijn de laatste jaren erg in trek en je kunt wel van een heuse hype spreken op fashion gebied. Maar Black Bananas is al een tijdje bezig met de verkoop van kleding. Waarom het de laatste jaren zo bekend is geworden is alleen maar een teken van hard werken en doorzetten. Het merk is jaren geleden opgericht door Wesley Balknikker. Hij ontwierp casual een aantal t-shirts voor vrienden tijdens zijn tijd in de Caribbean. De shirts werden tijdens een avondje uit gedragen en kregen super positieve kritieken. Iedereen vroeg zich af waar deze shirts vandaan kwamen. Door deze positieve kritieken ging Wesley Balknikker gelijk aan het werk en zette een kledinglijn op. Tegenwoordig is het merk zo populair dat zelfs bekende Nederlanders het merk dragen, iets wat designer Wesley nooit had verwacht. Het mooie van Black Bananas is dat ze elke maand wel wat nieuws uitbrengen en zo onderscheidend blijven.

Waar bestaat de collectie van Black Bananas uit?

Black Bananas heeft wat betreft de collectie een goede balans weten te vinden tussen fashion en sportief. Het is high-end kleding die daarnaast ook nog is eens erg comfortabel zit. Elke maand brengt Black Bananas wel iets nieuws uit, zodat de consument niet collectie moe wordt. Het houdt het merk levendig en fris. Regelmatig brengt Black Bananas items uit in samenwerking met andere designers. Ook wordt er gebruik gemaakt van felle kleuren, om de collectie stoer te houden. Black Bananas staat vooral bekend om zijn shirts en hoodies, maar produceert daarnaast ook gave windbrekers, joggers, petten en andere accessoires. De collectie heeft een Black Bananas kids, heren en dames collectie. Met name de Black Bananas trainingspak kind en Black Bananas hoodie kids zijn populair! Zo kunnen ze aan iedereen de kleding verkopen. 

De groeiende populariteit van Black Bananas

Tegenwoordig is Black Bananas zo populair dat bekende Nederlanders er graag in willen gezien worden. Onder andere Yes-R, Jandino, Fajah Lourens en DJ Chuckie zie je regelmatig in Black Bananas kleding lopen. Recent plaatste oprichter Wesley een bericht dat Tory Lanez met Black Bananas gespot is. Lanez heeft 13.5 luisteraars per maand op Spotify. Dat geeft wel aan hoe bekend dit kledingmerk tegenwoordig is.

Leave a comment