Netbeheerders kunnen de meterkastboete voorkomen met slimme apparaten

Netbeheerders ga innoveren voor de energietransitie, voorkom de meterkastboete

Netbeheerders ga innoveren voor de energietransitie, voorkom de meterkastboete

Netbeheerders laten mensen die een zwaardere meterkast aanvragen, daar een flinke meterkastboete voor betalen. Die boete is onnodig, als netbeheerders mee zouden willen doen met de innovatie die er toch al aan komt, slimme apparatuur.
De netbeheerders zijn nu bezig met het uitrollen van de slimme meter. Dat is dom, want zogenaamd slimme meter is helemaal niet slim. En het doel waarvoor hij wordt uitgerold, energiebesparing, daarvoor blijkt hij niet te werken.
Daarom moeten netbeheerders stoppen met die kapitaal vernietiging van het vervangen van nog goed werkende kWh meters door die domme “slimme” meter.

Netbeheerders, stop ons geld in slimme stroom-meters in transformator huisjes, die publiceren dan digitaal hoe vol het lokale net is.

Thuis kan slimme apparatuur, zoals zonnestroom inverters, en slimme laders van EV, en warmtepompen, dan gebruik maken van die digitale informatie van de netbeheerder. Ze passen zich dan real time aan, en daarmee voorkomen ze dat het lokale net overbelast raakt.
Straks hebben steeds meer mensen een elektrische auto, en die parkeren hun EV tussen 17 en 18 uur boven de draadloze lader.
Domme laders gaan dan meteen laden, slimme laders houden rekening met de belasting op het lokale net. Tenminste, als netbeheerders voor die informatie zouden zorgen. Zo voorkomen ze dat de stoppen door slaan en dat het lokale net voor veel geld verzwaard moet worden.

Netbeheerders, beloon gebruikers met slimme apparatuur door ze geen meterkastboete op te leggen.

Huishoudens die met slimme apparaten een zwaardere aansluiting krijgen, betalen dan het lage tarief van de basis aansluiting.
Zo spelen netbeheerders een positieve rol in de energietransitie. Ze geven huishoudens de kans te geven de meterkastboete van 50 of 80 EUR per maand te voorkomen.

Standaard heeft een kleinverbruiker een meterkast van
3 x 25 Amp, voor ca 200 EUR per jaar

Een zwaardere meterkast kost nu veel meer, de meterkast boete.
3 x 35 Amp 800 EUR per jaar.  Boete 50 EUR per maand
3 x 50 Amp 1200 EUR per jaar. Boete 80 EUR per maand

Wie wil er straks en zwaardere meterkast?
Dat zijn de gebruikers  due hun elektrische auto wat sneller willen opladen.
Of wie tegelijk elektrisch wil koken en de auto opladen, die heeft een zwaardere meterkast nodig.

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, politiek en getagd, , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *