Fossiele belangen gaan de SDE subsidie verdunnen

Tjerk Wagenaar fossiele excuus Truus, van Natuur en Milieu, verkoopt burgerbelangen aan de fossiele belangen.

Tjerk Wagenaar fossiele excuus Truus, van Natuur en Milieu, verkoopt burgerbelangen aan de fossiele belangen.

De fossiele belangen willen nu ook mee-eten uit de 8 miljard SDE subsidie per jaar.
Foute boel natuurlijk, fossiele belangen remmen de groei van duurzaam. In dit geval wil de club NOGEPA overbodige boorplatforms niet slopen, zoals beloofd, maar gebruiken om net opgewekte stroom uit offshore windparken “op te slaan”.
Dat is peperdure en overbodige opslag, maar gezien de overvloed aan gratis SDE geld, ons geld, weten bedrijven van gekkigheid niet wat ze moeten doen. En wie SDE subsidie verspilt, voorkomt de bouw van windmolens.
Burgers betalen die 8 miljard SDE, maar mogen die subsidie niet krijgen, want EZ wil duurzaam zo lang mogelijk afremmen en traineren.

Fossiele belangen in het nauw, stroomverbruikers bouwen hun eigen windparken, dat is goedkoper

Er is echter een paradigma verschuiving gaande in onze energie voorziening, en die is niet van fossiel naar duurzaam of naar CO2 arm.
Beide zijn natuurlijk nodig, maar daar zit niet het probleem waar we als land mee kampen.

Het probleem is dat bedrijven en de overheid nog steeds bezig zijn met het veroveren van brandstof en het exploiteren van dat monopolie,  om daarmee aan burgers te verdienen. Het draait nog steeds om het exploiteren van burgers. Alleen is de elite nu vervangen door bedrijfsbelangen en buitenlandse investeerders.
Zie het SER energieakkoord waar de FNV zijn 1 miljoen leden verkocht aan VNO NCW. Zie Greenpeace dat zijn achterban overleverde voor wat schijninvloed.
Zie de directeur van Natuur en Milieu, Tjerk Wagenaar, hij helpt de fossiele belangen graag een handje, want zo hebben ze zich verkocht an de fossiele belangen.
Natuur en Milieu en de fossiele belangen hebben een gezamenlijk belang, het afremmen van de groei van windmolens, want Natuur en Milieu vindt windmolens schadelijk voor de natuur, en de fossiele belangen vinden windmolens schadelijk voor hun inkomsten.

Fossiele belangen ten onrechte beschermd

15 en 16 juni was de winddag, en tegelijk een bijeenkomst #gasmeetswind waar de zelfde energieakkoord dictatuur van Natuur en Milieu, buitenlandse fossiele investeerders (NOGEPA) en de windpark huisjesmelkers van NWEA een deal sloten om SDE subsidie, geld van burgers, te verkwisten. Ze willen net opgewekte en gesubsidieerde stroom uit offshore windparken gaan omzetten in waterstof gas, op die overbodige boor platforms.
Het mooie voor de eigenaren van de overbodige boor platforms is dat ze die niet hoeven op te ruimen, dus kunnen de NOGEPA bedrijven dat geld in de zak houden.

De NOGEPA heeft wel belooft dat ze hun boorplatforms slopen en van zee verwijderen, als de olie en gasputten leeg zijn en de CO2 in onze atmosfeer zit. Maar door er duurzame stroom in op te slaan, proberen de onder de opruim kosten uit te komen.
EZ haalt toch gemakkelijk en gratis geld op van burgers, er zijn te veel dom rechtse kiezers in dit land.

Opslag van net opgewekte duurzame stroom is nu nog belachelijk, te duur en overbodig, zeker grootschalig

Opslag van net opgewekte stroom uit windmolens is belachelijk. En overbodig. Want elk windpark wordt toch al aangesloten op het net op het vaste land. Dus alle stroom kan gewoon direct verbruikt worden, en centrales regelen terug. Zo voorkomen we hun CO2 uitstoot. Dat is de manier om het klimaatprobleem terug te dringen, of minder erg te laten worden. (al is dat lang niet genoeg)
Maar NWEA staat zo ver van de maatschappij af, als subsidie parasieten, dat ze zo’n deal wel zien zitten. Zij hoeven duurzaam en windenergie geen positieve betekenis te geven, SDE krijgen ze toch wel, daarvoor zijn NWEA en de energieakkoord partijen, VNO NCW, Greenpeace, natuur en milieu, lid geworden van de fossiele belangen in het energieakkoord.

Stroomverbruikers zijn verstandiger eigenaren van windparken dan huisjesmelkers

NU krijgen windparken max 15 jaar subsidie. dus proberen de commerciele windpark exploitanten de windmolens zo snel mogelijk af te raggen. Zelfs als de NOGEPA partijen hun fossiele stroomprijzen tot negatief manipuleren, dan blijven NWEA leden de stroom stroom verkopen, anders krijgen ze geen subsidie. En lage prijzen, vergt maximale SDE subsidie, dus dat is het belang van NOGEPA. met lage fossiele prijzen is duurzaam duurder, en maakt fossiel meer kans.

Maar als stroomverbruikers zelf eigenaar zijn van windparken, op het land en op zee, dan zetten ze hun windmolens stil, als ze zelf genoeg stroom hebben, daardoor slijten de windmolens minder, en gaan ze langer mee.
Dus SDE is niet duurzaam, stroomverbruikers zelf eigenaar maken is wel duurzaam.
EZ pocht wel dat hun SDE regeling de laagste kosten voor duurzaam oplevert. maar ze bedoelen.
Met SDE kost het achteruit vechten tegen duurzaam de fossiele belangen het minst
De achterban van Natuur en Milieu zal wel heel trots zijn op hun directeur Tjerk Wagenaar, die al deze fossiele corruptie een groen burger tintje geeft.
De groene NGO’s richten juist voor miljarden onnodige schade aan in de samenleving.

Gasmeetswind is weer een luid signaal dat er te veel SDE subsidie is voor windenergie.
Als stroomverbruikers zelf eigenaar zijn, dan hebben ze minder subsidie nodig dan wanneer EZ alle subsidie alleen aan windpark huisjesmelkers geeft.

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, invloed, politiek en getagd, , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *