Elektronische bestuurder coach als voorloper van zelfrijdende autos

Alcoholisten moesten een tijdje een blaas apparaat in de auto, een alcohol slot. Maar recente gebeurtenissen als spookrijdende ouderen en in paniek doorrijdende jongeren vragen om een elektronische bestuurder coach, daarmee kan nederland meteen smart mobility introduceren.

Een slimme action cam, die met de bestuurder mee kijkt en remt als er iemand aangereden dreigt te worden.
Die borden met “ga terug” herkent en ingrijpt.
 
Dat echt ingrijpen door een elektronische bestuurder coach is nu nog moeilijk, maar de evaluatie kan wel nu meteen in geprogrammeerd worden. En desnoods op afstand uitgelezen worden, of automatisch gemaild naar familie die verantwoordelijk is voor een oudere, of vrienden van een jongeren met een vers rijbewijs.
 
Voorbeeld meldingen:
“Opa rijd nu als spookrijder op de A1 bij km paal 50,1”
“Uw zoon heeft nu in 3 dagen 200 km mee dan 20 km te hard gereden, dat zouden boetes kunnen worden voor een bedrag van…”
 
Bij het examen rijden voor een rijbewijs, laat de examinator dan iemand dan slagen, met de plicht zo’n elektronische bestuurder coach te laten meerijden voor bijvoorbeeld 500 uur in stadsverkeer en 200 op de snelweg.
De verzekeringsmaatschappij geeft een deel van de hoge premie terug als be jonge bestuurder zijn action cam laat uitlezen, en er blijkt niet te veel gevaarlijk rijgedrag in geregistreerd te zijn.
Dit zijn vormen van smart mobility die toch straks nodig zijn als auto’s automatisch en zelfstandig kunnen rijden. Daarom kunnen we de techniek die nu al beschikbaar is, nu benutten voor meer veiligheid.
Delen van dit soort technieken zitten al in auto’s, goede bestuurders vragen de industrie om een los apparaat, zodat veel meer bestuurders er gebruik van kunnen gaan m aken, die nog niet in een dure nieuwe auto rijden met
En de auto industrie die deze functie toch nodig heeft voor automatisch rijdende auto’s kan alvast oefenen op de huidige generatie bestuurders, met zo’n elektronische bestuurder coach.
Dit bericht is geplaatst in politiek en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *