GroenLinks heeft een Noord Koreaanse debat cultuur

Waarom zijn GroenLinks partij prominenten zo bang voor de leden?

Waarom zijn GroenLinks partij prominenten zo bang voor de leden?

GroenLinks zegt dat ze een partijdebat houdt over “Werken in de 21ste eeuw”. Maar het is in werkelijkheid een Noord Koreaanse show. Waarom zijn GroenLinks partij prominenten zo bang voor hun leden?
Kijk naar de officiële debat pagina “werken in de 21ste eeuw” Er staan 10 debat bijdragen op, die in de buurt van het partijprogramma blijven. Netjes, mensen!
https://groenlinks.nl/bijdragen%20discussies

Maar waarom hebben maar 10 van de 20.000 leden wat ingestuurd?
Zouden die andere 20.000 mensen weten dat hun hersens gebruiken in deze partij een zinloze actie is?
Zouden de meeste mensen wiens bijdrage niet op de GroenLinks website mocht, te ver zijn afgeweken van het partijprogramma? Het GroenLinks politbureau heeft die eis nergens gesteld.

GroenLinks debat per email, zo 1990

Je kon per email reageren, maar de redactie schreef erbij dat ze slechts “een selectie” van de inzendingen zou publiceren. Het politbureau van GroenLinks duldt geen tegenspraak van leden.

Dit is dus geen debat.

Dan zijn er ook nog een paar bijeenkomsten in zaaltjes. Daar is een gespreksleider van het politbureau, die mensen de een na de ander wat laat zeggen. Ook hier is het debat nihil. De deelnemers zeggen wat om hun visie voor de notulist duidelijk te maken. Die “neemt alles mee”.
En zaaltjes zijn natuurlijk bedoeld om zo weinig mogelijk mensen tot het “debat” toe te laten.

En dit is dan het progressieve GroenLinks, waarmee Jesse Klaver de status quo wil doorbreken.
Of zou hij dat in zijn eentje willen doen?
De geschiedenis van Noord Korea leert dat polit bureau dictaturen niet(s) veranderen, Jesse Klaver.
Wat een trieste verspilling van het intellect van 20.000 GroenLinks leden.
Waarom die angst? Benut de wisdom of the GroenLinks crowd!

Durft GroenLinks de deliberatie aanpak aan?

Wellicht durft het GroenLinks politbureau het G1000 format aan, daarbij geef je mensen aan een aantal gesprekstafels een paar opdrachten of vraagstukken, en laat je ze verder helemaal vrij om een statement en een aanpak te formuleren.

Dit is voor een partij polit bureau een effectieve verdeel en heers tactiek.
En werkelijk goede ideeën kunnen ze altijd overnemen.

De status quo doorbreek je met leden en hun intellect, Jesse Klaver.

Dit bericht is geplaatst in invloed, politiek en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op GroenLinks heeft een Noord Koreaanse debat cultuur

  1. John Jorna zegt:

    Ik moet mij tegenwoordig wat meer in acht nemen, maar heb uit het verleden wel enige ervaring met dergelijke avonden. Ik was bij debatavonden met Femke Halsema. Ik had al een vraag gesteld, al ging het niet om vragen, maar om de mening te horen van de leden. Een jonge vrouw stelde een vraag over de betekenis van religie en het standpunt over weigerambtenaren. Femke stuurde haar vakkundig met een kluitje in het riet. Ik greep in en zei: “Femke, dat is te gemakkelijk.” Ze wilde mij de mond snoeren. Jij hebt al een vraag gesteld. Ik wierp tegen, dat we waren uitgenodigd om ons geluid te laten horen. Nu worden er weer vragen gesteld en jullie geven braaf antwoord. Nu wil ik vanuit mijn opvattingen je antwoord bekritiseren. Tsja, dat was wel zo. Toen heb ik uitgelegd, dat weigerambtenaren voor de keus gesteld worden om ofwel hun geweten niet te volgen of te weigeren en ontslag te krijgen. Femke kwam tot de ontdekking, dat er sprake was van gewetensdwang en ook volgens haar kun je dat niet maken. Ze heeft de jaren erna consequent zich verzet tegen mogelijke gewetensdwang, ook als ze het in het geheel niet eens was met bijvoorbeeld een weigerambtenaar.
    Conclusie: Als deelnemer aan dergelijke discussieavonden moet je stevig in je schoenen staan en de discussieleider desnoods overrulen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *