Verkoop windpark plannen aan inwoners

verkoop windpark plannen aan inwoners

PS15 kandidaten, maak je kiezers eigenaar van de door het Rijk opgelegde windmolens

Waarom zou een provincie de opgedrongen windpark plannen verkopen aan inwoners?
Zullen de provincies slagen in de taak van het Rijk om voldoende windmolens te laten bouwen? De leden van Provinciale Staten zijn pessimistisch, volgens een peiling van de Volkskrant. Eigenlijk hoeven de provincies alleen maar locaties aan te wijzen. Investeerders staan allang klaar.  Volgens sommige politici zijn burgers tegen, die politici gunnen burgers geen voordeel uit windmolens. Maar burgers zijn hooguit tegen omdat de windmolens niet van hen, maar van anonieme investeerders zijn, ze willen niet andermans windmolens aan hun horizon. Volgens het NOS verkiezingsdebat-onderzoek,  maandag avond, is nog maar 10% van de kiezers tegen windmolens, dus 90% voor windmolens. Interessant welke PS kandidaten die 90% gaan kiezen?

Wie wordt eigenaar van de windmolens?

Den Haag heeft de provincies eigenlijk alleen maar het aantal te bouwen MW opgelegd, niet wie eigenaar wordt, ook niet of die windmolens altijd “aan” moeten staan.
Dus, als de provincie windpark plannen verkoopt aan inwoners, zal een deel van die geplande windparken, inwoners als eigenaar krijgen. De investeerders hoeven dan minder zelf te investeren, en de provincies zorgen dat een deel van het voordeel van de windmolens, goedkope stroom, bij hun burgers belandt.
Zo werf je #PS15 kiezers.

Zie ook: : waarom negeren politici dat subsidie voor windmolens overbodig is?

Verkoop windpark plannen aan inwoners

De provincie die zelf windpark plannen verkoopt aan burgers, vecht daarmee terug  tegen Haagse ambtenaren
Provincies zijn door Haagse ambtenaren  gechanteerd om een bepaalde hoeveelheid windmolens, van investeerders te accepteren. Dat ze dat niet leuk vinden blijkt uit het Volkskrant  onderzoek.
Maar provincie politici kunnen goed terug vechten door die windmolens aan hun inwoners te verkopen.

Haagse ambtenaren hebben deals gesloten met investeerders. Als de provincies er nu voor zorgen dat miljoenen Nederlanders zelf eigenaar worden van de windmolens, ontstaat een nieuwe kracht in de samenleving, tegen de Haagse ambtenaren die alleen investeerders voordeel gunnen en niet burgers.
Daarom kunnen de inwoners van bijvoorbeeld Gelderland het beste niet meer op de VVD of D66 stemmen, want provincie bestuurder Annemiek Traag bleef achterover leunen, toen de commerciele windcowboys, lucratieve deals sloten met grondeigenaren, om daar voor hun eigen winst windparken te bouwen.
Deze Gelderse D66 gedeputeerde benadeelt de eigen inwoners.

Daarom zouden de PS2015 partijen bij de coalitie onderhandelingen, eens moeten nadenken over de disruptieve werking van heel veel burgers die niet meer zo benadeeld willen worden, en juist graag meewerken aan het realiseren van duurzame doelen. Omdat ze daar zelf beter van worden, als eigenaar van een stukje windpark.
Om zichzelf en dat proces van duurzamer worden te faciliteren, kunnen ze een consumentenproduct  ontwikkelen dat inwoners kunnen kopen Het Stukje Nieuwbouw Windpark

Dus, verkoop windpark plannen aan inwoners met dit open source product, de provincie maakt de gemeenschap duurzamer, door dit open source product verder uitte werken, en specifiek voor de eigen provincie te benutten

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, invloed, politiek en getagd, , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *