Einde aan de gaswinning in Groningen is in zicht

De gaswinning in Groningen brengt de lokale samenleving daar schade. Zeer frequente, kleine bevingen veroorzaken scheuren in woningen en vooral een onveilig gevoel bij de inwoners.
De Rijksoverheid en de NAM verdienen aan het gas, maar weigeren eigenlijk wat aan de schade bij burgers te doen, gedekt door corrupte ambtenaren van het ministerie van EZ en de provincie Groningen die tot nu toe vooral slechts toekeken.  Toch zal zowel de NAM als de Rijksoverheid de schade moeten oplossen.  Zij bepalen hoeveel en hoe snel ze het gas uit de grond zuigen in Groningen, en dus hoe veel schade ze veroorzaken.

Gratis houtskeletbouw huis
De inwoners willen dat er wat gebeurt, en dat het simpel en snel wordt opgelost, eindelijk.
Geef daarom iedereen in Groningen, met een zwaar beschadigd huis, de keus of ze een gratis, bevingsbestendig houtskeletbouw huis willen. Dat laten ze dan naast hun kapotte huis bouwen. Met het voucher voor een houtskeletbouw huis zoeken ze zelf een leverancier, die concurreert om de beste kwaliteit. Zo geef je de inwoners weer de regie over hun eigen leven en wonen, en een veilig en energie arm huis. Liefst zonder gasrekening. Dat kan gemakkelijk met houtskeletbouw.

Einde aan de gaswinning in zicht
Wist u trouwens, dat er in Groningen naar schatting 10% van het opgezogen gas direct verstookt wordt om het gas op te zuigen en in de leidingen te persen? Dat is straks al 20%. de NAM gaat het compressor vermogen verdubbelen naar 1000 MW  Zo stopt de gaswinning voordat het gas op is. Want als de NAM steeds meer aardgas verstookt om gas uit de bodem te zuigen, dan komt het moment dat ze meer gas nodig hebben om te zuigen, dan dat ze echt opzuigen.

Zou de NAM energiebelasting betalen? Zo kan de Rijksoverheid de gas winst van de NAM gemakkelijk afromen en besteden aan de schade in Groningen. Maar ja, corrupte ambtenaren werken niet voor burgers in dit land.

Wat ik niet begrijp van het besluit van d NAM om het compressor vermogen te verhogen van 500 naar 1000 MW, is dat ze weten dat de gaswinning gaat afnemen, dan heb je juist minder compressor vermogen nodig.  Wordt vervolgd.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *