Alle houtkachel stokers aan het gas

help uw buurman aan de gasgestookte houtkachel

Stel je hebt een houtkachel en de buren klagen je aan met een schade eis van 4 miljoen. Omdat je hun lucht vergiftigt met je houtrook. Houtkachel stoken is een onrechtmatige daad volgens het burgerlijk wetboek, art 6.162
Zou het dan niet slim zijn om je houtkachel om te bouwen naar gas? Met keramische houtblokken, de een mooie vlam geven. Je hoeft nooit meer hout te kopen, of te hakken of te drogen. Gewoon aansteken en hij doet het perfect.
Je kunt hem zelfs met afstand bediening krijgen.
Zo ga je als houtkachel stoker aan het gas.  Is dat wat?

Houtkachel stokers in woonbuurten, vergiftigen de lucht waarin hun buren wonen. De rook willen ze zelf niet inademen, daarom gaat die via de schoorsteen naar buiten, de straat op. Houtrook is giftig omdat er veel ultra fijn stof in zit, dat dringt door tot in de aderen, waar het ontstekingen veroorzaakt, en daardoor hart en vaat ziekten.

Houtkachel stokers maken dus hun buren ziek. Op fijnstof kaarten van de overheid zie je alleen de drukke verkeerswegen als vervuild gebied, maar elke van de miljoen houtkachels in ons land, is een punt bron die ieder voor zich, en voor de buren, een veel ernstiger vervuiling is. En dus voor miljoenen buren van houtkachel stokers een bron van gezondheidsschade. De fijnstof kaarten van de overheid hebben dus naast de banen van verkeerswegen, ook een dicht stippel patroon, vooral in buurten met koop woningen.

Houtkachel stokers zijn eigenlijk moordenaars
Met een houtkachel vermoord je je buren op een langzame manier.  Dat mag vooralsnog in dit land. Buren worden jaren eerder ziek en gaan eerder dood, dan wanneer ze in schone lucht wonen.
Helaas negeert onze overheid dit probleem, hoe lang kunnen politici de sterfte van 400 mensen per dag blijven negeren.

Een houtkachelstoker veroorzaakt per buur een schade van ca 800.000 EUR, als alleen het korter leven wordt meegenomen. Fijnstof kost ons 180.000 DALY per jaar, en die verloren gezonde levensjaren vallen natuurlijk vooral bij die mensen die in de vuilste lucht wonen. De door de ziekte veroorzaakte kosten en verlief aan levensgeluk tellen we even niet mee.  Het gezin van de houtkachel stoker en de stoker zelf wordt er ook ziek van overigens.

http://www.amsadvocaten.nl/de-rechtsgebieden/verbintenissenrecht/onrechtmatige-daad/
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *