Windmolens zijn het icoon van de duurzame wereld, en nog mooi ook

Willem Lust leugenaar bij NOS Nieuwsuur over Windmolens

Tegenstanders van duurzaam, voelen zich kennelijk in het nauw gedreven. Ze vinden steeds weer corrupte journalisten die hen een podium geven. Er komt dan een item op tv waar vooral tegenstanders van windmolens allerlei leugens als “nieuws” brengen. Dat is een vorm van anti duurzame propaganda, waardoor windmolens worden bevestigd als icoon van de nieuwe wereld, waar duurzaam de norm is. De fossiele belangen kunnen propaganda maken wat ze willen, de feiten veranderen er niet door, windmolens leveren de goedkoopste stroom, voor iedereen die eigenaar wil zijn. 3 cent per kWh, 20 jaar vaste prijs. Daarom verkoopt Eon zijn centrales en gaan dit soort bedrijven steeds meer in dienstverlening. En verkoopt Eneco zelfs zijn eigen windmolens, omdat stroomverbruikers die zelf eigenaar van windmolens zijn, de laagste kosten hebben. Vandaar de overgang naar dienstverlening van de fossielen.

Zoals gebruikelijk richten rechtse krachten wel schade voor iedereen aan, maar geen vooruit gang.

Waarom liegen journalisten als Willem Lust van NOS Nieuwsuur?
We moeten ons afvragen waarom zich als journalist aandoende mensen als Nieuwsuur “journalist” Willem Lust zijn imago zo besmeurt met dit soort leugenachtige anti duurzaam propaganda bij de publieke omroep?
Het kan eigenlijk weinig anders zijn dan een sollicitatie als PR slaaf bij een of andere fossiele club die de wereld zelf ook als vervuilt en parasiteert op de samenleving. Wie laat zien dat hij anti duurzaam propaganda kan maken, kan wellicht ook goed vuile kolencentrales verkopen.
Of nog simpeler, de fossiele dictatuur in dit land, gaf de publieke omroep opdracht om de kolenlobby even een podium te geven, omdat de windmolen plannen toch gewoon doorgaan dit jaar. Daarom noemen ze 2015 het jaar van de waarheid.
Daarom mocht de meest actieve windpark bouwer in dit land, Eneco uitleggen dat de de energieprijs daalt, en dat dan de subsidie van EZ mogelijk te weinig is. Maar zo heeft EZ de SDE ook bedoeld, net te weinig. Daarom staat Nederland op de een na laatste plaats in de EU.
De VVD schatert nu om de aangerichte schade in onze samenleving.
Politiek is oorlog, laat linkse en groene mensen dat eens gaan beseffen. Ook rechtse mensen verliezen bij de foute keuzes van rechts, omdat ze de feiten niet veranderen.

Feiten over windenergie

 • Windenergie is voor iedereen beschikbaar.
 • Windenergie levert de goedkoopste stroom, 3 cent, als een huishouden eigenaar is van een stukje windpark.
 • SDE subsidie is een instrument van EZ om de groei van windenergie af te remmen

Windmolens zijn het icoon van duurzaam
Omdat ook rechtse kiezers deze feiten snappen, maakt dit soort anti windmolens propaganda onze windmolens juist tot en icoon voor duurzaam en vooruitgang.
De kolenlobby maakt verliezers propaganda.

Op 5 jan 2015 had het NOS TV programma Nieuws uur een 10 minuten durend item met anti windmolens propaganda.
Ze lieten Eneco vertellen dat dalende energieprijs windpark plannen onzeker maakt, terwijl de subsidie van EZ die onzekerheid juist zou moeten reduceren. Maar EZ gebruikt juist allerlei manieren om Duurzaam Nederland af te remmen.
Daarom zullen veel meer mensen LINKS moeten stemmen, om dergelijke rechtse corruptie nesten op te ruimen.
Verder waren die 10 minuten publieke omroep vooral valse beeldvorming, leugens en valse statements van de bekende kolenlobbyisten, waar de publieke omroep een podium aan gaf, als ware het nieuws in Nieuwsuur. Zo doet een corrupte fossiele dictatuur het. Kijk maar naar de Russische propaganda machine

Windmolens zoeven volgens Willem Lust van Nieuwsuur. Ja, maar alleen als je er te dicht bij staat. Windmolens moeten zo ver weg van huizen dat ze op die afstand nauwelijks hoorbaar zijn. Vergelijkbaar met de koelkast in de keuken, die hoor je ook wel eens, dan dan denk je aan koele wijn en melk en lekkere kaas.
Ook windmolens zijn mooi, ze geven het geluid van duurzaam en onafhankelijkheid van liegende corrupte en vuile energie leveranciers. De door Willem Lust in NOS Nieuwsuur getoonde leugenaars zijn de lelijkerds van deze tijd.

Iemands anders bewerkt ons onbewuste door positieve dingen over windmolen te zeggen, maar tegelijkertijd steeds maar NEE te schudden met zijn hoofd.

70 tot 80% van ons is voor windmolens
Willem Lust van Nieuwsuur had overigens niet de moed om ook voorstanders hun verhaal te laten vertellen, goedkope stroom, trots op je eigen windmolen, 70 tot 80% van de kiezers wil dat, bleek uit een recent TNS NIPO onderzoek. Willem Lust van NOS  Nieuwsuur mocht er niets over zeggen.

Keer op keer mochten leugenaars er in rammen dat windmolens niets opleveren.
Echter de feiten zijn dat in 2020 onze windmolens 12 miljard kWh opwekken, dat is dan 30 tot 40% van alle stroom die we samen verbruiken. Daarvoor zijn dan 860 windmolens gebouwd (lekker precies, dus moet kloppen) en die kosten 18 miljard subsidie.
Nee liegt Willem Lust van NOS Nieuwsuur, als die windmolens 30% van onze stroom opwekken, leveren ze maar 1% van alle energie die we verbruiken.
Dat is een bekende leugen van de kolenlobby, waar ze hun vazallen voor hebben, die door Willem Lust NOS Nieuwsuur “dissidente wetenschappers” genoemd worden.
Maar er is niets wetenschappelijks aan liegen, slechts fossiele propaganda.

Dit patroon van leugens is steeds hetzelfde. De fossiele leugenaars noemen een reeks feiten, die op zich kloppen, en koppelen daar dan een leugen aan.
Willem Lust van NOS Nieuwsuur pakt de anti duurzaam propaganda van de kolenlobby goed op.
Hij begint met een leugen, “windmolens leveren niets op”.
Dan dew feiten, het zijn er 860 stuks, samen 3400 MW, en ze wekken 12 miljard kWh op, per jaar. Samen met de andere windmolens op het land is dat 30 tot 40% van alle stroom.

Maar Willem Lust van NOS Nieuwsuur liegt dat dat dan toch maar 1% van de alle energie is. Dus “windmolens leveren niets op” is de anti windmolens propaganda in NOS Nieuwsuur.
De leugen van Willem Lust zit er in dat hij “alle stroom” vervangt door “alle energie”.
Naast stroom, verbruiken we ook motor brandstof, en de Rotterdamse haven voert veel kolen en olie in voor doorvoer naar Duitsland, dat kun je allemaal mee tellen. Ook het aardgas verbruik, kun je allemaal mee tellen, ook onze aardgas export, kun je allemaal meetellen, als je wilt liegen en anti windmolen propaganda wilt maken, zoals Willem Lust van NOS Nieuwsuur deed op 5 jan 2015.

Duurzaam feit: windmolens wekken in 2020 40% van alle Nederlandse stroom op.
Feit is dat in 2020 er zo veel windmolens gebouwd zijn dat we dan 30 tot 40% van onze stroom met windmolens opwekken, het moet dan eigenlijk 50% zijn, maar dat is de winst van de anti windmolens lobby. Elk jaar vertraging van duurzaam, is een jaar extra winst van kolencentrales. De kolen lobby zien zijn sponsosrs verkruimelen in de steeds duurzamere wereld, dus helpt Willen Lust van NOS Nieuwsuur hen aan een anti duurzaam platform.

Verderop komen ook enkele Friezen aan het woord.
Zij zouden best eigenaar willen zijn van een eigen stukje windpark, en ook meedelen in het voordeel van windmolens. Maar van Willen Lust van NOS Nieuwsuur krijgen ze niet de kans iets positiefs te zeggen.
Ze mogen nog wel zeggen dat de subsidie inefficiënt is, en dt klopt. Windmolens kunnen nu al zonder subsidie, want stroom uit windmolens op het land kost maar 3 cent, en een Fries huishouden koopt nu stroom voor 7 cent.
EZ gebruikt de subsidie dan ook al meer dan 15 jaar om de groei van windmolens en zonnepanelen zo veel mogelijk af te remmen.
EZ is schuldig aan het organiseren van grote geldstromen uit ons land, om duurzaam zo duur mogelijk te maken voor onze samenleving.

Propaganda maakt veel stuk
Huizen zouden onverkoopbaar zijn, maar het uitzicht vanuit elke woning telt veel meer straatlantaarns dan windmolens in de verte. Dus he tis puur de anti propaganda tegen windmolens, die huizen onaantrekkelijker maakt. En veel helpt het niet, de prijs van woningen vlak bij windmolens is hooguit een paar procent lager.
Dat is ook begrijpelijk, want 70 tot 80% van ons wil juist meer windmolens, bleek uit dat TNS NIPO onderzoek. 70 tot 80% van de echte huiskopers is immuun voor dit soort propaganda.

Trotse eigenaren
Zoals je trots bent op je eigen huis, ben je ook trots op je eigen windmolens.
En ondanks de weerstand, komen er steeds meer trotse eigenaren van windmolens. Er waren al ca 10.000 leden van de oude windmolen coöperaties, die al 30 jaar hun eigen windmolens exploiteren. Samen hebben zij 0,5% van alle windmolens in Nederland.

De Windcentrale is nu 2 jaar bezig en telt al meer dan 11.000 trotse windmolen eigenaren met nog maar 9 windmolens. Deze eigenaren wekken alleen voor eigen gebruik op en hebben dus maar een klein deel van een windmolen in bezit.
Zij laten zien wat de toekomst van duurzaam is, zelf je eigen stroom opwekken, en daar trots op zijn.
Windmolens zijn voor steeds meer mensen het icoon van de eigen duurzame energie.
En 10 miljoen andere Nederlanders het icoon van andermans duurzame energie, dat gaat dus steeds meer verschuiven naar trots eigen windpark bezit.

Windmolens trekken toeristen juist aan
Er wordt een winkelierster in Friesland opgevoerd die bang is voor minder toeristen. Maar de afgelopen jaar zijn er 5 keer meer windmolens in Noord Duitsland gebouwd dan wij in de afgelopen 30 jaar. En toch is er geen uittocht van Duitse toeristen naar het lege Nederland, eerder lijken Duitsers het achterlijke Nederland te mijden.
Dus die 1 miljard toeristische omzet die Fryslan zegt te hebben, zal niet in gevaar komen.
Een windpark in het IJsselmeer is juist een kans, omdat daar een nieuw soort zeilsport is te houden, computer geregisseerde zeilwedstrijden in het windpark.
Maar zo veel creativiteit moeten van rechtse Friezen niet verwachten, laat dat maar aan het progressieve deel van Friesland over.
Rechtse Friezen kopen pas eens stukje windpark nadat de meesten dat al gedaan hebben, in 2017.

Leugen zoveel van Willem Lust NOS Nieuwsuur
De 3500 MW offshore windparken gaan geen 18 miljard kosten, zoals de kolenlobby in Nieuwsuur liegt.
De kosten en baten zijn als volgt verdeeld:

De bouw van die windparken gaat ca 8 miljard kosten.
4 miljard is nodig om de windmolens te kopen.
4 miljard kost de bouw van die windparken.
daarna kost het de komende 20 jaar nog eens 4 miljard aan onderhoud

Dus Nederlandse bedrijven zullen dus 8 miljard omzet hebben, voor bouw en onderhoud van die windparken. EZ heeft de afgelopen 20 jaar steeds verhinderd dat Nederland een eigen windmolen industrie ontwikkelde, met stop en go beleid, waardoor bedrijven kapot gingen en ondernemers voor buitenlandse klanten gingen werken, zo zijn ze toch de beste in de wereld geworden voor de bouw en onderhoud van offshore windparken.

De eigenaren van die windparken, gaan dat geld betalen 12 miljard voor bouw en onderhoud.
En ze krijgen subsidie als ze de opgewerkte stroom verkopen. Als de stroom 5 cent blijft kosten, de komende 20 jaar, dan is er 18 miljard subsidie nodig. Maar wie verwacht dat de stroom prijs 20 jaar lang op 5 cent blijft hangen?
Als de stroomprijs stijgt, of waardevoller wordt ingezet, is er minder subsidie nodig.

Bijvoorbeeld, over 20 jaar kost stroom 15 cent per kWh, ipv nu 5 cent, dan is er geen 18 maar 9 miljard subsidie nodig.
Helemaal zonder subsidie kan echter ook.
Als we met meer linkse stemmen de Haagse fossiele corruptie opruimen, kunnen stroomverbruikers die windparken kopen, die huishoudens en MKB bedrijven gaan dan hun eigen stroom opwekken, en betalen de kostprijs voor hun stroom, die is lager dan de huidige tarieven die we nu aan het energiebedrijf betalen, een groot deel ervan is energiebelasting. Laat die energiebelasting weg voor zelf opgewekte stroom, en ook offshore windparken kunnen helemaal zonder subsidie.

Verzwegen CO2 kosten
Willem Lust van NOS Nieuwsuur liegt ook dat
De schone stroom verdringt vuile stroom. Voor de vuile stroom moeten CO2 rechten gekocht worden, dat is 12 miljard in 20 jaar. De verbruikers van de schone stroom uit de offshore windparken hoeven doe 12 miljard niet te betalen.

Koop dus zelf ook een stukje windpark, zo gaat de markt voor duurzaam werken

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, invloed, politiek en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Windmolens zijn het icoon van de duurzame wereld, en nog mooi ook

 1. Willem Lust zegt:

  Zeer geachte heer Daalder,

  Ik zie dat u een jeugdfoto van mij publiceert. Het is heel vriendelijk van u, maar helaas, zo knap ben ik niet meer. Als u mij uw email-adres geeft zal ik u een recentere foto sturen.

  Met vriendelijke groet,

  Willem Lust

  • Henk Daalder zegt:

   Beste meneer Lust,
   Waarom moesten er nu zo veel leugens in die 10 minuten anti duurzaam propaganda?
   Is hoor en wederhoor zo bedreigend voor rechtse “journalisten”
   Of voelden uw opdrachtgevers zich zo bedreigd door de onstuitbare opkomst van windmolens?

   Waarom, meneer Lust?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *