Stop kapitaalvernietiging door netbeheerders, weiger die nutteloze slimme meter van de netbeheerder

Weiger de slimme meter. Uw bestaande meter is nog goed, en de nieuwe meter is vooral bedoeld om u te benadelen, door het salderen af te schaffen. Als iedere zonnepaneel eigenaar een slimme meter heeft, wordt dat mogelijk.

Weiger de slimme meter, hij is nadelig voor iedereen.

Komend jaar krijgt u een brief en huisbezoek van de netbeheerder. Die wil de stroommeter in de meterkast vervangen. Helemaal gratis.  U “krijgt” een slimme meter. Maar U heeft er verder niets aan. Samen betalen we 10 miljard voor dit grapje, per huishouden 1000 EUR.
Weiger die nieuwe meter, en zeg de netbeheerder dat hij dat geld, uw 1000 EUR, op een nuttige manier moet besteden.

De netbeheerders komen bij uw langs om de zgn “slimme” meter in uw meterkast te installeren. Daarmee kunnen ze voortaan zonder aan te bellen, toch bij u binnen de meter uitlezen.
Dat kost consumenten 10 miljard. Feitelijk is de slimme meter kapitaalvernietiging. Hij is niet echt slim, en de bestaande meters blijven nog jaren goed werken. De slimme meter helpt ook bij aan zuiniger omgaan met gas en stroom. Daarvoor heeft u een display in de huiskamer nodig, die trekt de aandacht, en die aandacht voor energie maakt u zuiniger. Het  is goedkoper om alleen kapotte meters te vervangen.
Wat nu nog rest van die 10 miljard, kan beter gestopt worden in de goede oplossingen, elementen van “energie neutraal” wonen te faciliteren.

Geen domme slimme meter, maar diensten van de netbeheerder voor duurzame consumenten

De netbeheerders kunnen huishoudens helpen met een standaard dienst voor het gebruik van een eigen kavel windpark. Dat standaard systeem voor de verrekening van de opbrengst van een eigen stukje windpark per huishouden.
Daardoor kan elke energie leverancier die standaard oplossing gebruiken. Die hoeven dan niet ieder voor zich hetzelfde wiel uit te vinden. En de standaard geeft zekerheid aan huishoudens.

Onze energietoekomst is duurzaam

Elk huis, huishouden heeft straks een portfolio van eigen opwek. Bezit van eigen opwek middelen is goedkoper dan steeds maar commerciële stroom blijven inkopen.

  • Een stukje windpark, in de regio, elders,  of op zee.
  • Een aantal zonnepanelen in een zonneweide
  • Een aandeel in een biogas installatie van de afval, of mest verwerking
  • Een deel van de WKO, warmte opslag in de grond van de buurt.

Wij, bewoners van steeds meer energie neutraal verbouwde huizen,  delen kennis over de manier waarop de klimaat installatie werkt. Wat is de nieuwe gebruiksaanwijzing van uw energie neutraal verbouwde huis? Hoe leeft u zo energie neutraal mogelijk in een energie neutraal huis?
Want door al dat kantelen, en innoveren, heeft niet elk huis een eenduidige oplossing zoals de kamer thermostaat voor energie neutraal wonen.
Weiger die slimme meter en stel dat dat geld beter besteed kan worden.
Onze energie toekomst kan beter zonder deze domme “slimme” meter van 1000 EUR

Geen domme slimme meter maar slimme sensoren in huis, en apparatuur die daar naar luisteren

Slimheid is nodig in sensoren in het huis, voor vraagafhankelijke ventilatie.
Energiezuinige ventilatoren.
Wasdrogers met warmtepomp
Verlichting die automatisch aan en uit gaat, ook al zijn het zuinige led lampen.
Maar om te beginnen veel betere woning isolatie, zodat de gasmeter helemaal overbodig is.
Daarvoor moet u eerst zelf slim kijken hoe dat bij uw huis het beste kan, wat heeft uw huis nodig om zonder aardgas verwarming te kunnen? (behalve veel betere isolatie)

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, politiek en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *