PVV en VVD kunnen nu regelen dat er minder subsidie naar windmolens gaat

Gisteravond debatteerde de tweede kamer over het klimaat probleem. Nederland is het vuilste jongetje van de EU, en er zit weinig schot in het duurzamer worden. Rechtse partijen zien geen prioriteit in duurzaam, en Linkse partijen willen wel dat Nederland zijn verantwoordelijkheid neemt. Toch zie ik wel degelijk een oplossing waar een meerderheid voor is. Met belasting vrijstelling de benodigde subsidie verminderen.  dat is wat de VVD wil, als overheid minder regelen, en de markt het laten oplossen. Dat kan ook goed werken, als ook de VVD en PVV burgers belasting vrijstelling geeft, loslaten dus, als zij zelf duurzame energie opwekken.

Linkse partijen willen dat consumenten belasting vrijstelling krijgen voor zelf opgewekte duurzame stroom, waar dan ook. Dus niet alleen voor de zonnepanelen op je eigen dak, ook als ze ergens in een zonneweide staan. En ook een huishouden dat een stukje windpark heeft gekocht, kan dan zelf goedkope stroom opwekken.

Rechtse partijen zijn tegen subsidie voor windmolens, en die subsidie kan ook veel minder, als consumenten die belasting vrijstelling krijgen, net zoals bedrijven. De PVV noemt windmolens zelfs peperduur, maar het is de subsidie en de rendementen van investeerders die de stroom uit windmolens zo duur maakt. De wind zelf is gratis.

Minder overheid, meer vrijheid, meer markt voor duurzaam
Daarnaast wil de VVD minder overheids bemoeienis met energie, maar dan moeten ze huishoudens en bedrijven wel de ruimte geven hun eigen stroom op te wekken, dat kan namelijk heel goedkoop met windmolens. Zonder subsidie, wekken windparken op het land stroom op voor 3 cent per kWh, terwijl iedereen nu stroom koopt voor 7 cent. Dus als VVD en PVV instemmen met die belastingkorting, en het straatverbod opheffen voor burgers die hun duurzame stroom elders opwekken, maken ze die subsidie overbodig. Dan geven ze ook direct voordeel aan hun achterban, die daardoor goedkopere stroom krijgt, omdat er minder geld naar banken vloeit.

Die achterbannen, zowel de duurzame burgers als de kiezers van VVD en PVV, worden dan gestimuleerd, zelf stukjes zonneweide en windparken te kopen, en te verkopen. Want zelf opwekken geeft alleen voordeel, als je de stroom zelf verbruikt. Verkopen van zelf opgewekte stroom mag niet in dit land. Net zo min als je zonder taxivergunning geld mag vragen voor taxi ritjes met je eigen auto. Om stroom aan anderen te mogen leveren, moet je een compleet energiebedrijf oprichten.

Koop een eigen stukje zonneweide of windpark
Een stukje windpark of zonneweide kopen voor eigen gebruik, mag wel. Zo wekt een huishouden zijn eigen stroom op. Als de gezinssamenstelling wijzigt, of er komen zuiniger apparaten in huis, dan wek je zomaar te veel stroom op. Dus ga je een stukje zonneweide of windpark weer verkopen. Daarmee ontstaat een markt voor die stukjes opwek vermogen. Net zoals er een markt voor woningen is, of tweedehands auto’s of fietsen. Iets wat je vaak nodig hebt, wonen, transport of elektriciteit, is het goedkoopst, als je zelf eigenaar bent van de spullen die er voor nodig zijn, een huis, auto of fiets, of stukje windpark of zonneweide.

De VVD is zelfs de partij van het eigen woningbezit, auto’s vinden ze bij de VVD ook altijd leuk.  En nu blijkt dat het ook voordeliger is om de partij van het eigen windpark bezit te zijn.

Vergroening  ven de belasting
De wereld verandert, vergroening van de belasting is onvermijdelijk, vrijstelling van belasting op zelf opgewekte stroom, gaat veel werk opleveren, daar komt weer inkomsten belasting uit groene banen voor terug, 300.000 groene banen in Duitsland
Ook het fossiele energiebedrijf Eon gaat zijn kolen en gas centrales afstoten, omdat zij de wereldwijde opkomst van duurzame energie zien gebeuren. Zelf stroom opwekken, wordt de norm. Koetsiers zijn ook grotendeels verdwenen, Hopelijk zien ook de VVD en PVV die trend, zodat Nederlandse consumenten ook mee kunnen en goedkoper duurzamer worden met de aanschaf van een stukjes zonneweide of windpark, zonder subsidie.

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, politiek en getagd, , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *