Stop met de duurzaam killer postcoderoos, in de aanval voor duurzame energie

Dit willen onze Volksvertegenwoordigers, als je naar hun gedrag kijkt

Waarom willen we dat onze wereld duurzaam wordt? Onlangs bleek uit een onderzoek dat 70 tot 80% van de kiezers meer duurzame energie wil, waarom?
Omdat gewone mensen snappen dat vuile energie op raakt. En we moeten af van de CO2 uitstoot, omdat Nederland daardoor onder water zal lopen. We willen juist voorkomen dat ons hele land onder de stijgende zeespiegel verdwijnt, en echt ophoudt te bestaan.

 • We moeten nu echt in de aanval voor duurzame energie.
 • Politici die nu niet in actie komen voor duurzaam, verdienen straks geen stem.

Toch werken PvdA, vvd en pvv politici aan het einde van Nederland. Er is een groot verschil tussen de mooie woorden van politici en feitelijk gedrag  van Diederik Samsom, Jan Vos en Jeroen Dijsselbloem van de PvdA,  Mark Rutte en Henk Kamp van de VVD om de domme onzin van VVD en pvv aanhangers maar te negeren.
Feit is dat duurzaam goedkoper is, zo kost stroom uit je eigen stukje windpark 3 cent, terwijl stroom van het commerciële energiebedrijf 7 cent kost. Kiezers snappen dat, politici spelen toneel.

Mooie woorden over duurzaam, maar fout gedrag van politici
Alle politici hebben natuurlijk mooie woorden en verbale steun voor duurzaam, Nederlands moet duurzamer worden, van onszelf, het beleid en de EU. Maar hun feitelijk gedrag is heel anders. De beleidsplannen zeggen dat we in 2020 minstens 14% van onze energie duurzaam zijn. Het feitelijk gedrag van onze politici blijkt uit de beoordeling van het PBL. zij schatten dat we ergens tussen de 6 en de 12% duurzaam halen, als echt alles mee zit.
Dat is een groot verschil met de 14% duurzaam waar onze liegende politici het over hebben.

Een voorbeeld van dit leugenachtige gedrag van bijvoorbeeld PvdA’er Jan Vos. Hij twittert opgewekt:
@janvos_pvda :
Goed nieuws minister Kamp aan TK over duurzame energie over BTW, investeringszekerheid en ‘tweede aansluiting’ Rijksoverheid..kamerbrief

Terwijl hij had moeten twitteren:
@janvos_pvda :
Kamp #vvd legt een paar kooltjes van zijn berg steenkool, opzij voor #duurzaam #veel-te-weinig #actie Rijksoverheid..kamerbrief

Waarom blijven onze “Volks”vertegenwoordigers staan toekijken hoe duurzame mensen bij de neus genomen worden door de Rijksoverheid, zoals met de postcode roos? KOM IN ACTIE, PvdA. Jullie hebben nu wel overtuigend bewezen dat we niet duurzaam worden met de vvd erbij. Laten we afspreken dat we hen bestuurlijk uitsluiten, tot zij zelf duurzaam zijn.

In de Tweede Kamer zei Minister Kamp van de VVD graaiers partij, “dat mensen met zonnepanelen al blij mochten zijn als ze uit de kosten kwamen. En als het te voordelig zou worden, dan zou hij de energiebelasting omhoog gooien”, aldus deze graaier voor de fossiele belangen van VNO NCW.
Nu schrijft hij de Kamer een brief over het “verbeteren” van de postcode roos regeling. Een fake aanpak om burgers samen duurzame energie te laten opwekken.
Dat is een aanpak waar nu veel politieke toneel in gaat zitten, maar die per saldo enkele procenten van alle duurzame energie zal opleveren, omdat de postcoderoos regeling juist bedoeld is om duurzaam klein te houden, en tweedracht te zaaien.

EZ remt duurzame energie zo hard mogelijk af
De grote lijn is dat het ministerie van EZ zo veel mogelijk tweedracht zaait over duurzaam en vooral windmolens, en zo de groei van duurzaam effectief afremt. We zien in Groningen en Drenthe hoe ze dat doen. Burgers mogen geen vorodeel krigen uit duurzaam, dus is iedereen tegen duurzaam waar alleen bedrijven voordeel van heeft, dat worden dan graaiers.
Dat zien politici gebeuren, ze krijgen er rapporten over, maar doen niets, om de vrede met de fossiele graaiers van de vvd te bewaren. Dat niets doen, en toekijken zien we bij alle politici van recht tot links. De woorden verschillen,  het gedrag is hetzelfde, onze Volksvertegenwoordigers accepteren dat de staat haar eigen burgers benadeeld, en zo duurzaam afremt.

In de aanval voor duurzaam
Straks zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten, de PvdA staat heel laag. Voorzichtigheid lijkt geboden, denken ze, maar ze moeten juist vol in de aanval. Alle zindelijke partijen moeten vol in de aanval voor duurzaam. Want 70 tot 80% van de kiezers op alle partijen wil meer duurzaam, beste campagne lijders.
Nu komen jullie met laffe toneelspeel campagnes, en dat gaat niemand geloven.

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, invloed, politiek en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Stop met de duurzaam killer postcoderoos, in de aanval voor duurzame energie

 1. John Jorna zegt:

  Ik ben een voorstander van windenergie, ook op het land. Zondag fietste ik bij Houten met drie zeer hoge molens langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Het waaide behoorlijk, maar gelukkig kon ik de elektrische ondersteuning op Boost zetten. Terwijl het dus behoorlijk waaide en de molens goed draaiden, werden ze plotseling stil gezet. Geen wonder, dat de opbrengst volgens krantenberichten wat tegenvalt. Werd er door thermische centrales te veel stroom geproduceerd?
  Jij hebt het in je publicaties zelden over subsidies. Tegenstanders roepen er altijd over. Je schrijft dat windstroom zo goedkoop is, maar is dat door subsidie?

  • Henk Daalder zegt:

   Windmolens worden soms stilgezet als woningen in de schaduw van de wieken komt. Meestal duurt dat 10 tot 20 minuten, dan is de zon voldoende verder gedraaid, en gaan de windmolens weer aan.

   Voor geluid heeft de gemeente extra zware eisen gesteld aan dit windpark, onder druk van anti duurzaam actievoerders. Ook dat leidt tot extra stilstand, al zijn daar geen vaste regels voor omdat het geluid op jaarbasis onder d enorm moet blijven. De exploitant kan dus kiezen om de molens stil te zetten op een relatief slechte wind dag. En zondag was de slechtste dag tussen afgelopen donderdag t/m dinsdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *