Comateuze politieke partijen, daardoor corrupt openbaar bestuur lage opkomst

Politieke partijen hebben veel te weinig leden. Dat leidt tot een te kleine groep mensen waar politici en bestuurders uit voort komen. En besloten gremia van bedrijfslobbyisten bepalen nu wat de politiek vindt en doet. Dat soort netwerken wil de burger op afstand houden. Daardoor hebben politici er belang bij dat hun partijen comateuze organisaties blijven.
P0litici zouden juist de leden van hun partij moeten benutten voor tegenspraak en toetsen wat burgers vinden van plannen. Helaas zijn politici en bestuurders die voor lobbyisten werken, bang voor leden van hun eigen partij.

Comateuze politieke partijen, lage opkomst.
In maanden voorafgaand aan verkiezingen zoeken partijbesturen kandidaten voor de te vergeven politieke rollen, de baantjesjagers staan dan te dringen.
Vlak voor de verkiezingen proberen campagneleiders verwoed de leden uit hun coma te halen,en zich in te zetten voor vruchteloze acties, zoals folders uitdelen.
Want de argumenten in de partijprogramma’s komen van de bedrijfslobbyisten, die standpunten inspireren burgers niet, wie leest partijprogramma’s, tegenwoordig nog?

Een paar procent van de leden ontwaakt dan uit zijn coma, voor de partij, en doet wat in de campagne.
Na de verkiezingen vallen de leden weer in coma, en klagen politici, voor de vorm over de lage opkomst.
Zo werkt de gremiacratie politiek.
Een land in participatie coma.

Openbaar Bestuur is gemakkelijke prooi voor financiers van rechtse media
Een paar % van de miljoenen kiezers is lid van een politieke partij.
Slechts 15000 Nederlanders zijn op een of andere manier, af en toe, actief voor hun partij, 1 op de 1000 Nederlanders, die andere 99,9% van de bevolking is permanent in coma, vwb een beter Nederland.
Die 99.9% stemt wat de rechtse media hen voorschotelt.
Daarom hebben we meer linkse media nodig.
De huidige rechtse media werken alleen voor bedrijfsbelangen.
Linkse media hebben aandacht voor belangen van burgers, en de samenleving als geheel
Je kunt die 99.9% al wandelend willen opzoeken, maar ook dan bereik je er maar een paar.

We kunnen niet anders concluderen dat het bereiken en helpen van mensen helemaal niet het doel is van politieke partijen. Partijen worden gerund door besloten gremia van NGO’s en bedrijven. Die gremia zijn vaak onderling verdeeld, en proberen hun eigen belang door te drukken, in partijprogramma’s en fractie standpunten en keuzes.
Het belang van kiezers zit daar niet bij, en die herkennen zich ook niet in politieke partijen en hun issues, dus blijven ze thuis. Waarom zou je stemmen als je toch geen invloed hebt op de politiek van bedrijfslobbyisten?

Dit bericht is geplaatst in invloed, politiek en getagd, , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *