Waarom Guido van Woerkom geen Nationale Ombudsman moet worden

Nederland heeft een sociale Nationale Ombudsman nodig.
ANWB directeur Guido van Woerkom is rechts en heeft actief bij gedragen aan de dood van 18.000 Nederlanders, tgv het fijn stof van het verkeer.  Dat bewijzen de columns die hij jarenlang voor de ANWB schreef.
Recent probeerde hij iedereen extra hoge energiekosten te bezorgen, met een leugenachtige propaganda actie tegen near shore windmolens. Die zijn goedkoper dan wat de regering nu plant, alle Nederlanders zouden dan minder subsidie hoeven betalen, maar daar is van Woerkom tegen. Deze kennelijk rechtse figuur is niet sociaal genoeg om een goede Nationale Ombudsman te zijn.

Hij mag dan de beste kandidaat uit de sollicitatie procedure zijn, de referenties van Guido van Woerkom maken hem ongeschikt als Nationale Ombudsman.

Laat de kamer het profiel bijstellen en de sollicitatie procedure heropenen.

Van Woerkom (ANWB) is een maatschappelijke autist
Als je als directeur van der ANWB, de club van autorijders die die 18.000 fijn stof doden veroorzaken, daar nooit een woord aan wijdt, dan mogen we concluderen dat de VVD met van Woerkom een maatschappelijke autist naar voren schuift.

Hier blijkt ook weer de domme kortzichtigheid van VVD kamerleden. Het lijkt voor hen leuk om een vvd’ers als Nationale ombudsman aan te stellen. Als slopers van onze samenleving, hebben ze er recht op, vinden ze.

Maar een foute Nationale Ombudsman zal de problemen die hij moet oplossen alleen maar vergroten, waardoor er weer meer rijksregels nodig zijn.
Een sociale en dus effectieve Nationale Ombudsman, vermindert de behoefte aan nationale regels. Dus ook VVD kamerleden kunnen beter tegen van Woerkom stemmen.

Dit bericht is geplaatst in politiek en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Waarom Guido van Woerkom geen Nationale Ombudsman moet worden

 1. j de kat zegt:

  Sterke argumenten. Dat deze man überhaupt voor de baan in aanmerking zou kunnen (en willen) komen heeft mij zeer verbaasd. Maar ik ben maar een eenvoudige fietser.

  • Henk Daalder zegt:

   Die 40 vvd kamerleden willen natuurlijk een vvd’er als nationale ombudsman, daarmee slopen ze de overheid weer een beetje. Dat slopen van onze overheid is het op een na belangrijkste doel van vvd’ers.

 2. knutselsmurf zegt:

  Ik zie elke dag meer mensen opstaan die tegen van Woerkom als nationale ombudsman zijn. Ik hoop dat ze zo verstandig zijn om het niet door te drukken. Er is al meer stuk gemaakt. Er is ook flink bezuinigd op het instituut. Het is duidelijk dat ze er van af willen, want hij rijdt ze te vaak in de wielen door de overheid de schuld te geven van de verharding van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *