Waarom liegt het CBS over het aandeel duurzame energie?

De fossiele dictatuur en hun claque. Zelf opwekken in een eigen stukje windpark is goedkoper.

Het CBS is er als te kippen bij om te liegen met statistiek, in dienst van de fossiele belangen. Ze stellen dat we niet meer duurzame energie produceren, dus dat er stilstand is. Maar we groeien weldegelijk, in de goede categorieen, wind en zon.
In 2013 is windenergie met 8% gegroeid, en zonnestroom verder geëxplodeerd, met ca 550 MWp aan zonnepanelen begint het significant bij te dragen aan onze duurzame energievoorziening.

Onze regering heeft een commitment aan de EU afgegeven, om als land met het meest achterlijke en kostbare energiebeleid, toch een bijdrage te leveren.

Populaire consumenten producten zorgen voor snelle groei in Duurzaam

Ook voor windenergie zou het helpen als het bedrijfsleven windenergie als populair consumenten product gaat verkopen. Maar dat willen ze nog even niet, omdat beschermd gesubsidieerd, hen alleen, ook winst oplevert. Helaas zijn ze zo, niet-MVO bezig.

Geplande windmolen bouw
In 2020 staat er 7 GW aan windmolens op het land, en wie weet hoeveel zonnestroom. Moeilijk te voorspellen waar een explosie van aankopen toe leidt.
In 2020 staat er waarschijnlijk ca 1 GW aan windmolens op ons onmetelijk stukje Noordzee. Minder dan op de flardjes Noordzee van Belgie en Duitsland.
In 2025 staat er waarschijnlijk 4500 MW op ons stukje van de Noordzee.
Onze achterstand op onze buurlanden is dan niet ingehaald, mag niet van VNO NCW. Maar dan is duurzame stroom wel met een factor 10 gegroeid. Al zal het CBS ook dat proberen te verstoppen, in dienst van VNO NCW, welk eerlijk bedrijf wil nog lid zijn van die club?
Betalen de leden van VNO NCW de boete die Brussel ons oplegt voor het niet halen van de 2020 doelen?
Laat als lid van VNO NCW zien dat het falen van de regering, niet aan u als bedrijf ligt, doe MVO.
Bouw samen met inwoners en medewerkers eigen windparken.
Vraag uw medewerkers en de inwoners of ze hier belangstellign voor hebben, via www.PakDeWind.nl

Duurzame energie groeit in Nederland, niet omdat VNO NCW dat zo graag wil, maar omdat duurzaam goedkoper is.
Door de tegenwerking van rijks ambtenaren, is dan al veel van ons geld naar buitenlandse bedrijven gevloeid, terwijl we er ook zelf aan hadden kunnen verdienen.

Dat het CBS nu op ”stilstand” uit komt, komt doordat er minder biomassa is verstookt, kolencentrales krijgen 2 keer meer SDE subsidie dan windmolens.

We moeten stoppen met het opstoken van Canadese bossen, in de VNO NCW kolencentrales.
En veel sneller en slimmer windmolens bouwen, op het land waar burgers en MKB eigenaar zijn, en dus het voordeel krijgen, en hun eigen stroom opwekken.
En op de Noordzee, waar lokale overheden aandeelhouder zijn, en dus het voordeel krijgen, en hun eigen stroom opwekken.

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, invloed, politiek en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *