Nieuwsuur TV, in dienst van de fossiele propaganda

De Nieuwsuur redactie liep vol verbazing door Denemarken. Dat Duurzaam zo voordelig is, dat snapten ze maar niet, als fossiel aanhangers

De Nieuwsuur redactie werkt kennelijk in opdracht van de fossiele belangen, gezien de vooringenomen vragen en invalshoeken over duurzame energie.
Op 6 mei had Nieuwsuur TV een lang item over duurzame energie, of eigenlijk het energieakkoord en de borgings commissie, die de 159 verboden kartel afspraken van VNO NCW moet laten uitvoeren.

Een bloemlezing over de vooringenomenheid van de Nieuwsuur  journalisten, waarvan u denkt dat ze elke dag objectief nieuws brengen. In werkelijkheid bedrijft deze publieke omroep, rechtse propaganda. Ik zal ook proberen te melden als ze iets wel correct hebben weergegeven.

Nieuwsuur: Nederland doet het vooral erg slecht op het ontginnen van duurzame energiebronnen, vergeleken met andere landen.
Feit: Bruinkool, ontgin je, na een tijdje raakt het op, zoals ons aardgas of uranium.
Maar duurzame energie is oneindig beschikbaar, dat ontgin je niet, er is altijd duurzame stroom uit wind en zon. Op jaarbasis altijd ongeveer even veel, eeuwig. De wind raakt nooit op, beste Nieuwsuur redactie. Daar moeten jullie duidelijk nog aan wennen.

Nieuwsuur kiest er voor een PvdA leugenaar als Willem Vermeend aan het woord te laten. Die man zegt voor geld alles wat je hem vraagt. Vijf jaar geleden vond hij dat windmolens op de Noordzee de toekomst zijn (en dat is ook zo) maar nu heeft hij kennelijk andere broodheren, en laat de fossiele Nieuwsuur redactie hem aan het woord,
om te beweren:
Windmolens zijn geen innovatieve technologie en worden sterk gesubsidieerd.
Feit: Windmolens worden steeds groter en hebben minder onderhoud nodig, dat komt door de innovatie die de fabrikanten zelf betalen. De laatste jaren zijn er windmolens ontwikkeld voor gebieden met minder wind, die hebben grote wieken. Ze kunnen minder stevig zijn, en toch 20 jaar blijven draaien. Daar zit flink wat innovatie in. Windmolen fabrikanten overschrijden telkens weer de grens van wat technisch haalbaar lijkt, dat is pure innovatie.
Feit: Het Nederlandse bedrijfsleven krijgt jaarlijks 10 miljard subsidie, voor hun fossiele energie kosten. Windenergie krijgt minder dan 10 procent daarvan. Maar die 10% is kennelijk wel subsidie en die 10 miljard vuile subsidie, wil de fossiele Nieuwsuur redactie niet kennen.

Nieuwsuur:Nederland gaat flink investeren in windmolens en energiebesparende maatregelen nemen
Feit: niet Nederland, maar bedrijven investeren in windmolens. Burgers mogen niet meedoen, want EZ en Financiën zijn bang dat ze dan minder energiebelasting krijgen.
Feit: De staat geeft ca 3 cent SDE subsidie en krijgt ca 15 cent belasting per kWh. En die 3 cent SDE is ook nog betaalt door consumenten, die er van EZ geen voordeel van mogen krijgen.
Feit: Dat benadelen van burgers door de Rijksoverheid bij duurzame energie, heeft tot een kopersstaking geleid. 70 % van de bevolking wil duurzame stroom, maar in de praktijk is slechts 4% van de stroom duurzaam.
Feit: de energiebesparende maatregelen, kosten veel meer geld dan die windmolens. En dat zijn ook echte investeringen van woning eigenaren. Dat wordt een investering van minstens 400 miljard. Maar dat wil de met fossiele leugens geïndoctrineerde  Nieuwsuur redactie niet weten.

Nieuwsuur interviewer tegen trotse Deense windmolen eigenaar: “U vindt ze niet lelijk???” (zeer vooringenomen vraag)
Nee zegt de trotse boer.
Feit: Net als in Nederland, weet meer dan 70% van de Denen dat windmolens de beste manier zijn om duurzame stroom op te wekken. “Wind is the right way”, aldus de Deense boer.

Nieuwsuur: “Samso was een arm eiland, de vlucht naar groene energie heeft het eiland er weer bovenop geholpen”
Feit: hebben we net geconstateerd dat windenergie de juiste route is, maar de vooringenomen Nieuwsuur redactie vind dat het Deense eiland is “gevlucht”.
Kan deze Nieuwsuur redactie niet vluchten naar Rusland of zo? Daar ontvangen de fossiel promotors hen met open armen.

Hoort u dat Shell? Op het Deense eiland Samso, verkopen jullie over 10 jaar geen benzine meer, ze rijden dan 100% elektrisch.
Nieuwsuur interviewer:over 10 jaar geen benzine meer nodig, is dat gekkigheid?
Feit: Elektrisch rijden op de stroom van je eigen windmolens is goedkoop, km kosten van 0,5 cent. Benzine kost ca 10 cent per km. Duurzaam rijden is dus een factor 20 goedkoper, “gekkigheid” volgens Nieuwsuur, in opdracht van publieke omroep sponsor Shell.

Nieuwsuur:De Deense groene droom is werkelijkheid geworden, maar heeft wel heel veel geld gekost. Als we dat al willen, zal Nederland die achterstand niet snel goed maken“.
Feit: Windmolens leveren de Denen meer op dan ze kosten, maar het lijkt we of de opdrachtgevers van de Nieuwsuur redactie, dat geld zelf heeft moeten betalen.
Feit: Dat we duurzamer gaan worden met windmolens, staat ook al vast, dus niks “als we dat al willen
Feit: De plekken voor windmolens zijn aangewezen, op zee en op het land. Bedrijven mogen als enige windmolens kopen van EZ,
Burgers zijn buiten gesloten van voordeel,
Burgers betalen de gesubsidieerde winst van bedrijven.
Ambtenaren hebben zo lelijk mogelijke windparken laten ontwerpen, zodat burgers ze ook niet eens willen kopen.
Dus het Rijksbeleid is windparken bouwen, moet van de EU en de politiek, maar wel  met zo veel mogelijk, door ambtenaren opgewekte weerstand van burgers. Zodat de moet 10 miljard gesubsidieerde fossiele winst van de kolencentrales zo lang mogelijk gerekt wordt.

De vooringenomenheid is te zien op de Nieuwsuur website

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, invloed, politiek en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Nieuwsuur TV, in dienst van de fossiele propaganda

 1. Henk Daalder zegt:

  De Nieuwsuur redactie is nogal vooringenomen.

  Ze hadden ook gewoon kunnen vragen:
  – Zijn de techniek en de spullen beschikbaar om de 2020 en 2023 doelen te halen? JA
  – Zijn we bereid het benodigde geld te betalen, als dat voordeliger is dan niets doe? JA. Nederlanders zeker, zie de populariteit van zonnepanelen, 3 keer duurder dan windmolens.
  – Hebben we het geld? JA

  Al die windmolens kosten geld, en dat geld hebben we ruim voorhanden.
  Het is zijn de verschillende overheden die risico’s veroorzaken, waardoor, zij als overheden de kans vergroten dat een plan niet doorgaat.
  Dat geld zijn de plannenmakers dan kwijt.
  Maar dat los je op door gemeenten dat geld te laten betalen. Zij krijgen dat geld dan weer terug als het windpark wordt opgeleverd, en overgedragen aan de eigenaar, die dan ook de gemeente betaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *