Een vrije markt voor duurzaam, een vrije lijst postcode gebieden voor cooperaties

Jan Vos PvdA, gaat hij voor of tegen het belang van burgers stemmen?

Deze week stemt de Kamer over het energieakkoord, en daarmee gaat zij onze duurzame toekomst blokkeren, de corrupte domoren. Dit is de tijd dat ze echt “Volks”vertegenwoordiger moeten zijn. Wij burgers kunnen ons land duurzaam maken, lamme bedrijven denken alleen aan winst.

Maar,

Het SER energieakkoord is veel te gierig vormgegeven, te veel NGO hobbyisme, en veel te veel fossiele belangen.
Zogenaamd komt er een korting op de energiebelasting om duurzame investeringen te stimuleren, maar nu de regelingen en vooral de beperkingen duidelijk worden, blijkt dat het energieakkoord een grote stap achteruit is. Een fossiele vlucht vooruit.

Bedrijven krijgen jaarlijks 5 tot 10 miljard gemakkelijke subsidie krijgen in de vorm van belasting aftrek voor hun fossiele energieverbruik. Al jaren, elk jaar opnieuw 5 tot 10 miljard.

Dat is niet in verhouding, en remt economische groei af.
Het Energieakkoord schept juist onzekerheid, en te veel beperkingen , alles is er op gericht de toegezegde korting op de energiebelasting te beperken, in hoeveelheid, in de omvang van het gebied en in de tijd. Zo is het regeerakkoord niet bedoeld.
Daardoor gaan mensen en bedrijven juist niet meer investeren in duurzame energie, precies wat EZ en de fossiele belangen willen.
Daardoor gaan we de EU doelen voor CO2 reductie en duurzame energie, precies wat EZ en de fossiele belangen willen.
Daardoor blijven we langer dure fossiele stroom gebruiken, precies wat EZ en de fossiele belangen willen.

Voor vuile kolenstroom ligt het land open, daarom zou als vrije markt instrument voor duurzame stroom, een vrije lijst van postcode gebieden moeten kunnen gelden. En geen 4 jaar horizon van heroverweging, maar een horizon van eerlijk voordeel uit duurzaam, dat brengt onze economie weer op gang.

Bedrukte stemming op het NGO evenement Hier Opgewekt
De fossiele bezetting van Nederland laat zich voelen

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, invloed, politiek en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Een vrije markt voor duurzaam, een vrije lijst postcode gebieden voor cooperaties

 1. Marnix Vlot zegt:

  Kamp’s opmerkingen over beperking van de saldering waren goed hoorbaar op het hieropgewekt evenement, waar verder de stemming geweldig was. De minister kan ook niet wegkomen met zijn opmerking; iedereen snapt dit. Dus de waarschuwing in de video is terecht, de waarschijnlijkheid dat dit de uitkomst is acht ik klein. Je kan geen energieakkoord sluiten waarin saldering gehandhaafd wordt om het na 4 jaar af te schaffen; dan is het echt loos en moet het inderdaad worden opgeblazen zoals gesuggereerd. Als er heel veel zonnestroom komt zal er wellicht wel iets moeten gebeuren aan de gelijktijdigheid van het invoeden van PV; maar voorlopig staat er nog zoveel fossiel vermogen wat kan terug regelen dat dat nog lang geen probleem is.

  • Henk Daalder zegt:

   De belasting korting is een belasting maatregel, die worden “altijd” om de 4 jaar heroverwogen.
   En in de praktijk zie je dat er elk jaar wel iets verandert.
   Dus voor een aankoop beslissing moeten mensen rekening houden met de onbetrouwbaarheid van de in dit geval rechtse politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *