Het SER energieakkoord maakt ons niet duurzamer, kies voor aantrekkelijke energie producten

De fossiele dictatuur en hun claque, Greenpeace, Natuur en Milieu, Milieu Defensie, ANWB

Het SER energieakkoord is ogenschijnlijk bedoeld om Nederland duurzamer te maken. Het zou dus burgers en bedrijven een beetje moeten veranderen, duurzamer maken. Maar dat doet het niet. Het energieakkoord is een deal tussen 50 private partijen die geld van burgers, onderling hebben verdeeld. Natuur en milieuclubs, graaien zo samen met bedrijven in de portemonnee van alle burgers. Nederlandse rijksambtenaren helpen daar graag bij.

Voor echte verandering zullen burgers de kans moeten krijgen, zelf andere keuzes te maken. Maar die keuzes krijgen ze niet in dit energieakkoord. Burgers krijgen slechts hogere heffingen te betalen. De bedrijven achter die 50 partijen gaan dat geld besteden aan voor hen interessante dingen. Waar bedrijven geld krijgen van bestuurders, stopt de markt en begint de manipulatie.

Stukje windpark per huishouden, als massa product
Een voorbeeld van een duurzame keus voor burgers, waarmee we ons land echt duurzamer maken, is het stukje windpark, als massa product. Een gezin koopt dan een stukje van een windpark, en gaat zijn eigen stroom opwekken, tegen kostprijs. Daar is geen subsidie voor nodig, alleen een Rijksoverheid, die zijn aardgasbelangen ondergeschikt maakt aan voordeel voor burger, en de groene economie.

Helaas maakten natuur en milieuclubs en natuurlijk de ambtenaren van EZ dit onmogelijk. Ze bedachten de postcode roos, een geconcentreerd gebied met daarin zowel windmolens als eigenaren die zelf hun eigen stroom opwekken. Maar in de postcode gebieden waar voldoende mensen dat willen, passen geen windmolens. Dat wisten de natuur en milieuclubs en natuurlijk de ambtenaren van EZ, toen ze dit concept doordrukten.

Huisarrest voor burgers die hun eigen duurzame stroom opwekken
Burgers betalen al voor transport van hun stroom door heel Nederland, als die stroom van een energiebedrijf komt. Maar als ze zelf stroom opwekken, mag die alleen uit hun achtertuin komen, Hoezo vrije markt? Elk duurzaam initiatief voor en door burgers, moet de ruimte krijgen, juist de VVD zou ondernemende burgers de ruimte moeten geven. Dat kan met een lijst postcode gebieden naar eigen inzicht, waar hun deelnemers wonen
Natuurlijk zijn de politici in de Tweede Kamer te laf om deze fout te herstellen. Want ze spreken dagelijks lobbyisten van de fossiele belangen, als VNO-NCW en nu ook de natuur en milieuclubs, dus ook van GroenLinks hoeven we hier niets effectiefs te verwachten. Zij ZIJN de natuur en milieuclubs, althans in de Tweede Kamer.

Het energieakkoord corrumpeert natuur en milieuclubs
Natuur en milieu clubs als Greenpeace, milieudefensie en de provinciale milieufederaties, de Stichting natuur en Milieu, zij hielpen mee aan het benadelen van burgers, door in te stemmen met dit energieakkoord. En ze realiseerden hun doelen, geen voordeel uit goedkope windmolens op het land, en wel dure windmolens op zee, duur betaalt door burgers. Deze natuur en milieuclubs willen ons geld uitgeven, aan voordeeltjes voor bedrijven.
Laat die bedrijven zelf aantrekkelijke en waardevolle producten ontwikkelen, en laat dan de markt zijn werk doen, ipv ons geld te verspillen aan lelijke producten.

De natuur en milieu clubs waren een verander kracht in de samenleving, maar ze zijn nu toegetreden tot de fossiele belangen, en daarmee te bestrijden partijen  geworden.
Toegegeven, het energieakkoord is hun lobby succes, maar daarmee hebben ze ook kleur bekend. Ze zijn nu, net als energiebedrijven vooral uit op ons geld. Milieuclubs werken nu voor die energie bedrijven. Top onderhandelaar van Natuur en Milieu, Ron Wit, wordt binnenkort iets bij Eneco.  Zo werkt dat. Beloning voor die peperdure offshore windparken.

Lamme bedrijven die nu alleen in beweging komen als er subsidie is, moeten weer interessante producten en diensten gaan aanbieden. Producten die de burger voordeel opleveren.

Andere voorbeelden van aantrekkelijke producten waarmee wij, de samenleving vanzelf duurzaam worden

Het stukje windpark, eerder genoemd, is aantrekkelijk, omdat het goedkope stroom levert, en mensen verenigt rondom een windpark. Het eigendom maakt het windpark aantrekkelijk voor burgers.

Een isolatiepakket voor je eigen woning, of van de verhuurder.  Het energie neutraal verbouwen van een woning is bekende techniek, het kan al jaren. Maar het gebeurt niet, omdat het blijft bij een techniek. Er moeten aantrekkelijke producten komen waar je als gezin iets van koopt en keus in hebt. Bijvoorbeeld een mooie nieuwe design buiten schil.
Dat lijkt duur, maar is goedkoop, als het uit een fabriek komt.
En het bespaart geld voor aardgas. De ambtenaren van EZ zwijgen dit natuurlijk dood.

De elektrische auto, die lijkt nog duur, maar is al goedkoper dan de vuile fossiele auto, als de vervuiler moet gaan betalen.
Bovendien zijn auto’s een mooi leertraject voor het ontwikkelen van aantrekkelijke producten die we graag kopen.
Maar dat moet nog veel beter, met belasting korting, en gratis parkeren in de stad, bijvoorbeeld.

Geef mensen geen vis maar een hengel, geen duurzame energie, maar een stukje windmolen
Deze voorbeelden gaan allemaal uit van klanten die aantrekkelijke producten kopen van de bedrijven die ze maken. Daarmee veranderen veranderen de kopers in duurzame gebruikers, en daarmee veranderen ze de economie, die voldoet aan hun vraag. Bedrijven die aantrekkelijke producten leveren, blijven over. De luie VNO-NCW achterban verdwijnt.
De regering, en het SER energieakkoord gaat uit van geld geven aan bedrijven, burger moeten ongewenste heffingen betalen, en  bedrijven krijgen dat extra geld voor foute producten die burgers niet willen kopen. Denk aan lelijke betonnen Oost Duitse huurkazernes uit de tijd van de Sovjet bezetting.
Zo verandert de maatschappij niet richting duurzaam, en dat is duidelijk de bedoeling van de partijen in het SER energieakkoord, zij blijven hun fossiele belangen koesteren.

Acties voor de democratie
Het is nu aan de Tweede Kamer dit te corrigeren, bijvoorbeeld door burgers in coöperaties weer de vrijheid te geven op het elektriciteitsnet, waar ze toch al voor betalen.
De partijen van het energieakkoord willen ons huisarrest geven in hun betonnen huurkazerne.

Het is nu aan gemeenteraden, partijen die lokaal campagne voeren voor de nieuwe gemeenteraad, om met hun achterban te strijden voor een windpark voor en door burgers. Te verkopen als stukjes windmolen per huishouden.
De Windcentrale laat zien dat dat heel aantrekkelijke producten zijn, dus dat kan overal gekopieerd worden.

Het is aan de provincies om een standaard regeling voor dit soort aantrekkelijke producten voor burgers te accepteren, ipv het uitsluitend steunen van de Oost Duitse huurkazernes van de natuur en milieu clubs en de VNO-NCW achterban.

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, Geen categorie, invloed, politiek en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *