Hoe lang blijft de burger nog de pinautomaat van EZ en vuile bedrijven?

Sommige media melden dat de landelijke doelstelling om in 2020 16% duurzame energie te verbruiken is afgezwakt tot 14%. Het energieakkoord gaat helemaal niet meer over energie maar of de burgers de pinautomaat van EZ en het bedrijfsleven moet blijven. EZ is de zakkenroller die in opdracht van bedrijven Nederlandse burgers leeg trekt.
Dat is het gebrek.

Lamme bedrijven, verenigd in VNO/NCW zijn gewend dat ze altijd bij EZ kunnen aankloppen om hun kosten terug te halen en ergens extra subsidie bij te krijgen.
Zoals de extra kolencentrales die een paar jaar geleden zogenaamd nodig waren omdat we te weinig stroom exporteerden.
Nu blijkt dat de wereld om ons heen toch weer duurzamer is geworden, zoals duurzame mensen al tijden zien, maar die lamme Nederlandse bedrijven niet willen zien. Ook de ambtenaren van EZ willen blind zijn voor deze steeds duurzamere energie voorzienig, want zij zijn gewend dat ze altijd extra geld uit de Nederlandse burgers kunnen trekken.

Dat is ook de reden dat de burgers niet aan tafel zit bij de SER, dan zou het akkoord nog ergens over gaan. En het is juist de bedoeling van de SER dat de burger verder geëxploiteerd wordt. Anders had Wiebe Draijer van de SER wel meer echte burger vertegenwoordigers in zijn invloeds kartel gevraagd, maar dat deed hij niet.
Het is natuurlijk duidelijk dat een energieakkoord dat afspreekt dat we weer terugzakken naar 14% duurzaam in 2020, de rekening daarvoor zou moeten leggen bij degenen die dat willen, de lamme VNO bedrijven.
Dus niet bij de burger.

Er is ook nog een beetje democratie in dit land. De Tweede kamer heeft die 16% afgesproken, dat zijn politici die wel door burgers zijn gekozen.
Zij zullen dus de moed moeten hebben, de vervuilers meer te laten betalen.
En de ondernemers die het risico namen met foute kolencentrales, daar nu zlef voro op te laten draaien, dus niet de burger.
Dat kan door de burger zijn eigen duurzame energie te laten opwekken, met een eigen stukje windpark.

Dat is ook de echte marktwerking, zorg dat burgers lagere kosten hebben voor hun duurzamere energie. dan kiezen zij, als duurzame burger waar en aan wie ze dat geld weer uitgeven.

Laat bedrijven die niet duurzaam willen worden, maar steeds kleiner worden.
Tot ze de omvang hebben waar ze nog echte maatschappelijke waarde genereren.
Voor vuile bedrijven is in een duurzame samenleving geen plaats.
Omdat de EU steeds duurzamer wordt, en Nederland ook in de EU ligt, zal ons land steeds meer een slecht en duurder vervuilings klimaat krijgen.

Dus burgers gaan niet opdraaien voor foute investerings beslissingen van vuile bedrijven.
Vwb energie, gaan duurzame bedrijven en burgers die steeds meer zelf opwekken, omdat het kan.

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, Geen categorie, politiek en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *