Kom op Diederik stap over naar de coalitie die burgers echt voordeel geeft

Door het vergroenen van de energie belasting krijgen burgers eerlijk voordeel als ze zelf in een windpark investeren. Ze betalen dan geen 14 cent belasting meer, maar zijn coöperatief ondernemer. Samen bezitten ze een groot windpark, ieder gezin een stukje. En hun stroom kost maar 2 tot 5 cent.

Ik wil in een land wonen waar ook de PvdA zijn kiezers dat voordeel gunt. Dat is nu niet zo, en dat is jammer. Nu remt de PvdA het duurzamer worden van Nederland. Dat valt me van je tegen, Diederik.

 • GroenLinks gunt iedereen het voordeel van vergroening van de belasting.
 • Zelfs de roden van de SP hebben het over vergroenen.
 • Maar jij, Diederik, maakt een voorbehoud voor coöperatieve windparken, dat vind je te veel stimulering. Kom op man, het kost de staat bijna niets. De gederfde belasting strepen we weg tegen de SDE subsidie. Burgers die een coöperatief windpark bouwen, hebben geen subsidie nodig.

Wees een vent en maak dat Nederland waar burgers geen energiebelasting betalen voor duurzame stroom die ze zelf opwekken, ook bij grote windparken.
Gun het land dat duurzame perspectief, je weet best dat het niet zo snel zal lukken. Jij hebt ook de commerciële wind cowboys op bezoek gehad.

Toon leiderschap, Burgers gaan het land duurzaam maken, met draagvlak.
Met vrijstelling die ook voor windparken geld, kunnen we eerlijk, grote stappen maken, met heel veel burgers. Een grote duurzame beweging. Ongeacht de politiek, dat is duurzaam leiderschap.

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, politiek en getagd, . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Kom op Diederik stap over naar de coalitie die burgers echt voordeel geeft

 1. King Billy zegt:

  Mee eens. Maar Jolande Sap heeft met het verkiezingsfilmpje de fout gemaakt, Duitsland als ‘het Walhalla van groene stroom’ als voorbeeld te nemen. Van grootschalige kernenergie voor zware industrie omschakelen naar duurzame stroom is van een totaal andere orde dan relatief kleine woongemeenschappen van duurzame stroom voorzien op een laagspanningsnet.
  Kijk op dit headerplaatje, in combinatie met aardwarmte en een warmtepomp relatief onafhankelijk. Geen windmolen, geen biogas installatie. Maar soms te veel, soms te weinig stroom. En daar komt onmiddelijk het probleem van de stroomnetwerken om de hoek kijken. Na verrekening netto 7 cent/Kwh. Kosten voor de aanpassing van de afvoerlijnen, trafo’s en de hele mikmak werden elders gedragen.
  http://koningbilly.wordpress.com/2012/08/20/jolande-sap-over-duitsland-groentje/

 2. Henk Daalder zegt:

  Voor Nederland is Duitsland een lichtend voorbeeld, omdat ze duurzame investeringen voor burgers simpel en zeker hebben gemaakt.
  Duitsland wekt al 20% van zijn stroom op met windmolens op het land.
  Nederland 3%
  Duitsland heeft 50% Burger windparken
  Nederland heeft minder dan 0,5% Burger Windparken

  Nederlandse Burger Windparken kunnen stroom leveren voor 2 tot 5 cent
  Omdat de bestaande regels een deel van de realiteit zijn.
  Zo is het opvangen van de variatie in windenergie op het Nederlandse net geen enkel probleem
  Ons Nederlandse net kan nu al 12000 MW variabel windvermogen aan, terwijl we nog maar 2000 MW hebben.
  Dus dat net en d ehele mikmak om de duurzame stroom te verplaatsen, dat hebben we al, en we betalen er ook dik voor, ca 250 EUR per gezin per jaar.
  De vraag is alleen wie krijgt het voordeel van goedkope stroom uit windmolens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *