Breng EZ Burger Bewustzijn bij, denk mee over betere en minder regels voor burgers die zelf hun stroom opwekken

Stel, je hebt een aandeel in een windpark, ergens in het land. Daar, niet thuis, wek  je je eigen duurzame stroom op. Dat ios ook een factor 3 goedkoper dan met zonnepanelen op je eigen dak.
Omdat je al betaalt voor het gebruik van het netwerk, kun je je eigen duurzame stoom uit het windpark naar huis halen en gebruiken zoals de wind waait. Maar EZ probeert dat te verhinderen. Ze hebben de Elektriciteitswet zo ingewikkeld gemaakt dat er nu 4 nieuwe wetten moeten komen, en opnieuw probeert EZ de burger te negeren. Maar nu hebben ze een publieks consultatie via Linkedin opgezet. Help daar mee om ze wat meer bewust te maken van de belangen van burgers.

Meld je aan bij de Linkedin group Wetgevingsagenda Stroom

Deze wetswijziging is naar aanleiding van een brief aan de Kamer. Daarin wordt  de vooringenomenheid van EZ duidelijk. Een fragment:

“De energievoorziening is een gedeelde verantwoordelijkheid van overheid en sector. De transitie naar een schone, slimme en gevarieerde energiehuishouding vergt betrokkenheid, verantwoordelijkheid en samenwerking van ALLE RELEVANTE partijen in de energiesector.”

Hier zit een groot gebrek.
De consument en investerende burger zijn in deze formulering duidelijk geen partij.
Terwijl die Burger in Duitsland 50% van de duurzame energie opwekt.
En in Nederland NU ook al 25% verbruikt en straks ca 40%, als iedereen in een elektrische auto rijdt.

Als EZ zich tegenover de Burger blijft opstellen, blijft het ook een hindernis voor een “betrouwbare, betaalbare en schone energievoorziening”
Want de Burger kan net als in Duitsland goedkoper financieren dan een bedrijf via de bank of de veeleisende aandeelhouders.

g

staat dat je dat mag doen

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, invloed, politiek en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *