Cooperatie Zuidenwind zoekt 500 Duurzame Limburgers

3 van de bestuursleden aan het begin van de promotiecampagne voor eerste leden

Dit zijn 3 van de bestuursleden van Coöperatie Zuidenwind in Limburg. Ze poseren voor een foto in de eerste promotie campagne van de coöperatie. De coöperatie is  deze zomer opgericht. Ze willen zelf meewerken om meer duurzame energie  op te wekken in Limburg. Daarom hebben ze een overeenkomst gesloten met de bouwers van Windpark Neer. De coöperatie mag een stukje van het windpark financieren. De leden van de coöperatie kunnen ieder 500 tot 3000 EUR lenen voor een beste rente.

Nu gaan ze de komende maanden op zoek naar leden. Rond april 2012 wordt het windpark opgeleverd, dan moeten de leden, als coöperatie klaar staan met hun lening.

Woont u in Limburg, met een duurzaam hart, wordt dan lid.

Meehelpen met de wervingscampagne is nog mooier.
Ik heb de coöperatie het afgelopen jaar zien ontstaan, een paar mensen wilden meedoen met windpark Neer, en zijn begonnen met het aftasten van de kansen op participeren in het windpark. Daarnaast gingen ze op zoek naar bestuursleden voor de coöperatie. In de loop van het afgelopen jaar vormde zich een team waar het huidige bestuur uit ontstond en een aantal adviseurs die Zuidenwind met raad en daad terzijde staan. Ze lieten zien dat ze als bestuur steeds meer kunnen. Voor de komende maanden is een PR plan gemaakt en geld gevonden om te adverteren in de gemeente Leudal en daar om heen. Verder gaan ze enkele avonden voor belangstellenden organiseren.

Ze beginnen in de gemeente Leudal, omdat het windpark in die gemeente ligt. Het is een plattelands gemeente tussen Venlo en Roermond.
Natuurlijk kan iedereen lid worden, als je de doelen van de coöperatie. maar onderschrijft

Intussen is de bouw van het windpark begonnen, zie de foto’s. De wethouder van Leudal mocht de eerste paal slaan.

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, invloed en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *