Mooie windparken in de alternatieve troonrede van PenW

Ook het rijk gaat voortaan alleen mooie windparken op het land stimuleren. Er komt een extra toets in de rijkscoördinatieregeling.

Deze zinsnede moet in de troonrede, je kunt er op stemmen op: http://penw.queetz.com/solutions/view/182/

As vrijdag wordt de alternatieve troonrede besproken in het TV programma Pauw en Witteman

Toelichting
Ook Nederland moet duurzaam worden. Vwb energie, gaat dat het best met windparken op het land. Rijks ambtenaren wilden tot nu toe lelijke windparken in concentratie gebieden opsluiten. Daarvoor zijn de rijkscooredinatieregeling en de Crisis en Herstel Wet aangepast. Echter lokale overheden willen ook mooie windparken, omdat onze burgers in die concentrateigebieden gebieden wonen.

Omdat er nog heel veel wiondparken zullen volgen, en omndathe tblijkt dat er op het land ruimte genoeg is voor de benodigde windparken, zal de Rijnkscoordinatieregeling een extra toets krijgen of de ingediende windpark plannen leiden tot een mooi windpark.

Het mooie van een windpark wordt op 2 aspecten getoetst:
Is het geplande windpark visueel mooi ontworpen? Bij voorkeur alleen enkelvoudige rijen windmolens en minstens 8 km lege ruimte tussen de rijen. Er moeten in het windpark gebied stukken horizon blijven zonder windmolens (afgezien van windmolens op meer dan 8 km afstand)

Het andere aspect van mooie windparken is de mate van participatie door inwoners uit het directe windpark gebied en de regio waar het komt.
Deze inwoners moeten kunnen participeren in de planvorming en financieel in de investering van het park. Bovendien moeten ze tijdens de exploitatie financieel voordeel houden van het windpark.
Minstens 20% van de waarde van het windpark moet zijn uitgezet bij inwoners van de regio, voordat het plan door kan naar de realisatie.

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, invloed, politiek en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Mooie windparken in de alternatieve troonrede van PenW

  1. heb je verdient zegt:

    ik stem voor groene windparken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *