Ron Fresen, objectief NOS verslaggever maakt propaganda voor de PVV

Ron Fresen, NOS verslaggever gelooft de PVV retoriek dat er in dit land “massa immigratie” is. Hij staat gewoon in het acht uur journaal PVV propaganda te bedrijven.

Waarom pikken we dit soort leugens van de NOS?

Stuur een protest email naar nosbinnenland@nos.nl

Is NOS verslaggever Ron Fresen een PVV aanhanger, met zijn statement "massa immigratie"?

Link naar het stukje NOS journaal van 26 juli, acht uur, zie na 1:30 min

Ron Fresen citeerde niet eens de grote PVV leider, maar stelde zelf, citaat:”Wilders noemt die partij heel vaak de Partij van de Arabieren en stelt de partij verantwoordelijk voor de massa immigratie hier in Nederland”

“de massa immigratie in Nederland” Deze reporter neemt propaganda onzin van een fout politicus over alsof het waar is. Zoals de nazi propaganda mensen al stelden, als je een leugen maar vaak genoeg  roept, dan gaat Ron Fresen het geloven.

Het kan best dat de huidige subsidiegever van de NOS eist dat ze PVV propaganda bedrijft, maar wees dan zo transparant dat er bij te zeggen.
Dus niet op het scherm: “Ron Fresen, in Den Haag” maar “Ron Fresen,  PVV sympathisant”

Enkele opgetogen tweets van Ron Fresen over zijn kennelijke idool:
23 juli:
ronfresen
PVV en Wilders “Wij zijn democraten in hart en nieren. De PVVheeft nooit en te nimmer opgeroepen tot geweld, zal dat ook nooit doen”

ronfresen
BREKEND; Wilders en PVV in verklaring over Breivik “Wij geloven in kracht van stembus.. wijsheid van kiezer. Niet in bommen en pistolen.”

Waar is de kritische journalist die ook het verbale geweld van Wilders meeweegt?

Dit bericht is geplaatst in politiek en getagd. Bookmark de permalink.

8 Reacties op Ron Fresen, objectief NOS verslaggever maakt propaganda voor de PVV

 1. nuchterling zegt:

  De westerse media moeten worden gezien als deel van het westerse propaganda apparaat.
  Ons kabelnet is er de reden van dat heel weinig mensen een satellietontvanger hebben, niet westerse zenders zoals Al Jazeera, Russia Today en Iraanse Press.tv brengen heel ander nieuws, meestal niet vleiend voor ons.
  Je moet natuurlijk redelijk het engels beheersen om het te kunnen volgen.
  Wie geen engels beheerst kan de Belgische tv uitzendingen volgen, dat is volgens mij het meest objectieve in Europa.
  Mailtjes aan de NOS halen niets uit, is mijn ervaring.
  Gisteravond in Nieuwsuur werd Bart Jan Spruyt bevraagd over de rol van Wilders in de terreuraanslagen in Noorwegen.
  De interviewster zag wel degelijk de rol van Wilders daarin, geciteerd werd wat de man net in de VS in Tennessee had gezegd.
  Bart Jan leek de kool en de geit te willen sparen.
  Bart Jan is een Islam demonisator van al heel lang, zijn Burke stichting, grotendeels ter ziele sinds Dries van Agt daaruit stapte, hield ik denk een jaar of tien geleden een bijeenkomst in Amersfoort, waarin de Amerikaan Novak het al had over de gevaren van de Islam.
  Geen van de aanwezigen leek daar enige twijfel over te hebben.

 2. Hugo Hooijkaas, Den Haag zegt:

  Een beetje overdreven om Ron Fresen op basis van vooral één slordig citaat van Wilders te bestempelen als PVV-propagandist. Het oproepen tot het versturen van protest-mails naar de NOS om die reden is niet op zijn plaats.
  In de Volkskrant schrijft u dat hij het uit zichzelf over ‘massa-immigratie’ heeft, zonder Wilders te citeren, maar dat is twijfelachtig. Fresen zegt: ‘Wilders noemt die partij (de PvdA dus, HH) heel vaak de Partij van de Arabieren en stelt die partij verantwoordelijk voor de massa-immigratie hier in dit land’. Het lijkt me zonneklaar dat Fresen hier Wilders aanhaalt, ook al stoor ik me net zo goed aan de impliciete aanname die daaruit spreekt dat er inderdaad sprake is van massa-immigratie.

  Als Hagenaar volg ik Ron Fresen al jaren (vroeger was hij politiek verslaggever van RTV West), en mijn algemene indruk is dat hij inderdaad wel degelijk een objectief verslaggever is, zoals u vol ironie schrijft. Het is volgens mij niet terecht alleen hèm aan te spreken op de lijn die de laatste jaren door het NOS-journaal wordt gevolgd: overvoorzichtigheid om zich vooral niet al te kritisch op te stellen in de richting van de rechts-nationalistische kiezer. Dit geldt al sinds de moord op Fortuyn en het aantreden van Hans Laroes in 2002 – ‘meer straat, minder staat’.

 3. Hugo Hooijkaas zegt:

  Heb daarnet een reactie gegeven op uw artikel op deze site en uw brief in de Volkskrant, waarin u Ron Fresen beticht van propaganda voor de PVV. Het leek mij een keurige en uiterst genuanceerde reactie, maar ik vind deze nu niet terug onder het stuk. Eerst stond er nog dat de reactie wachtte op moderatie, maar ze is nu definitief verwijderd. Wat moet ik hieruit afleiden: bent u bang voor tegenspraak, of heeft u geen behoefte aan enige nuancering? Kennelijk maak je meer kans als je je reactie begint met een ronkende zin als ‘De westerse media moeten worden gezien als deel van het westerse propaganda apparaat.’ Toegegeven: dan weet je meteen dat uit welke hoek de wind waait.
  Ben benieuwd waarom u mijn reactie van uw site weert. Ik lees uw antwoord wel, neem ik aan…

 4. Henk Daalder zegt:

  Beste Hugo, bedankt voor je reactie. Het blog zet mensen die voor het eerst reageren, altijd in de wacht.
  Ik zie het nu pas.

  Zoals een verslaggever op TV komt, is natuurlijk het eindresultaat van
  – de selectie in de redactie waar ze tijd aan besteden
  – de band die een verslaggever heeft met zijn onderwerp en de personen
  – hoe hij het brengt voor de camera
  – en wat de eindredactie daar weer van selecteert

  In mijn blog verwijs ook ook naar de wensen van de subsidiegever.
  Het komt vaker voor dat de NOS gewoon staatspropaganda bedrijft.

  Naderhand vond ik ook 2 tweets van hem, waar hij ook weer selectief het standpunt van Wilders kiest.
  Ik vind dat een objectieve verslaggever niet één is met zijn onderwerp.
  Enige afstand blijft geboden, zeker bij controversiële personen en onderwerpen.
  Een jaar geleden hadden we al PVV verslaggeefster Dominique van der Heyde

  Als een NOS redactie meer nieuws “van de straat” wil brengen, dan ook van linkse mensen (al moeten ze daar meer moeite voor doen), dan pas is het objectief, zoals de NOS moet zijn.
  De publieke omroep is de laatste jaren zo slaafs rechts geworden dan het “publieke” er een beetje af is.

  Wat een redactie ook wil, de verslaggever maakt de statements.
  En als die rechtse sympathieen heeft, zet dat er dan ook bij.

 5. Hugo Hooijkaas, Den Haag zegt:

  Met deze eenmansactie giert u naar mijn idee vreselijk uit de bocht. De aanleiding voor dit alles is een zinsnede in een praatje van Ron Fresen voor het NOS Journaal waarin hij zegt dat Wilders door de andere partijen in de Kamer niet gehinderd wordt om scherpe kritiek te uiten, met name op de PvdA. Het is daarbij de passage over ‘massa-immigratie’ waar u over valt, omdat Fresen er niet openlijk afstand neemt dat die zou bestaan.

  Daarmee bent u vervolgens aan de haal gegaan. In de brievenrubriek van de Volkskrant heet het dat Fresen de massa-immigratie te berde brengt zonder Wilders te citeren. Dat is op zijn mildst gezegd een halve waarheid. Daarna vindt u nog twee tweets van hem die u, met deze gedachte in het achter- of voorhoofd, als instemmend met Wilders beoordeelt. En zie daar: Fresen is PVV-sympathisant, en u begint een e-mail-campagne tegen hem. Het spijt me, maar aan dergelijke domme hetzes wens ik niet mee te doen.

  Ik vind het buiten proportie om geen actie te beginnen het NOS-journaal als geheel maar één verslaggever af te branden vanwege uw grotendeels gefantaseerde denkbeelden over diens sympathieën. Door dit bovendien als actief lid van GroenLinks te doen, brengt u schade toe aan die partij, die nu wellicht door sommigen ten onrechte met uw persoonlijke kleine en onnozele haatcampagne wordt geassocieerd. Dat stemt mij als lid van die partij droevig.

 6. Henk Daalder zegt:

  Hugo,
  Elk blog is een eenmans actie.
  Waarom geef je zo veel aandacht voor de zogenaamde massa immigratie van NOS verslaggever Ron Fresen? Heb je zelf iets met deze propaganda?

  Mijn brief in de Volkskrant ging over een vorig blog: wordt lid van een linkse politieke partij, als protest en ondersteuning van een prettiger maatschappij. Ron Fresen was daarin slechts een illustratie van de rechtse propaganda.

  In bovenstaand blog roep ik lezers op om de NOS redactie feedback te geven, het staat iedereen vrij de feedback te geven die ze zelf willen.
  Gezien de rechtse vooringenomenheid van de NOS denk ik dat ze al behoorlijk wat rechtse feedback hebben gehad. Dat mag best wat gecorrigeerd worden.

 7. Hugo Hooijkaas zegt:

  Waar het mij om gaat, is dat u Ron Fresen zonder behoorlijke onderbouwing verdacht maakt als PVV-sympathisant en een hetze tegen hem voert, niet alleen via dit waarschijnlijk amper gelezen blogje maar ook via de Volkskrant. Zoals de kop boven dit artikel al aangeeft is het duidelijk op de persoon van Fresen gericht. Dit alles lijkt me op zijn zachtst gezegd niet de manier om een prettiger samenleving te bereiken. Dàt is wat ik met deze zaak heb. U bent degene die het geheel ophangt aan het volgens u klakkeloos overnemen van Wilders’ aantijgingen tegen de PvdA en de ‘massa-immigratie’, dat is niet iets waar ik speciaal iets mee heb.
  Maar als ik het voor Fresen opneem omdat u in het wilde weg een hetze tegen hem voert, vraagt u zich af wat mij dat interesseert en betrekt u mij ook maar in uw verdachtmakingen. Nogal onfris allemaal…

  En ondertussen gaat u dus gewoon door met deze smerige hetze.

 8. Henk Daalder zegt:

  Ik geef alleen kritiek, jij maakt er een hetze van.

  Ik stoort me al langer aan
  – de overdreven aandacht van het NOS journaal voor de pvv,
  – het klakkeloos herhalen van pvv onzin, alsof het nieuws is.

  Ron Fresen deed het op 26 juli
  Dominique van der Heijden deed het al eerder, in dienst van de NOS.

  Ik kom gewoon op voor een meer objectief NOS Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *