Respect voor het landschap dat is wat windpark bouwers nodig hebben

De inwoners van de Drentse Veenkoloniën zien aankomen dat bijna hun hele omgeving  wordt volgebouwd met windmolens. Nu is er een inspraak mogelijkheid op de startnotitie voor windpark Drentse Monden. Mijn vraag aan iedereen die dit leest, is om de zienswijze af te drukken en op te sturen naar het inspraak punt. Het kan alleen met de post, en het moet daar zijn op as donderdag 4 aug 2011. Doe het dus bij voorkeur voor dinsdag avond.

Ik ben zelf opgegroeid in een vlakke polder, en besef wat er voor de Veenkoloniën dreigt. Maar weet ook hoe het wel moet, met een mooi en spaarzaam windpark ontwerp. Dat is nu nog de enige kans op invloed voor de inwoners.

De tekst van de zienswijze.
Inspraak Windpark Drentse Monden kies een Mooi windpark ontwerp
Of:
http://bit.ly/ZienswijzeDrentseMonden

In de zienswijze vraag je om niet het hele gebied vol te plempen met een lelijk windpark, maar om een mooi windpark te bouwen, waarbij met respect voor het landschap en de inwoners wordt omgegaan. Een enkele rij windmolens die het gebied doorkruist. Een enkele rij windmolens ziet er een stuk beter uit dan een woud van masten, zoals het plan is.

Startnotitie laatste kans op echte invloed
Dit soort veranderingen in een project kan alleen in de startnotitie worden gevraagd, daarna niet meer. De startnotitie is de laatste kans om dit soort invloed te hebben. Helaas beseffen de inwoners en de lokale politiek  dit niet. De inwoners dienen zienswijzen in om het hele windpark  tegen te houden, dat is zinloos. Windparken kunnen daar goed en de duurzame energie is nodig. Maar het kan en moet mooier.

De lokale politiek wil dit ook, en wil daarvoor een duurzaamheidsvisie  gaan opstellen, maar beseft niet dat dat veel te laat komt. De MER procedure is al in gang gezet, en 4 aug 2011 is de deadline. Niet pas ergens in 2012, dan wordt het MER opgesteld en het rijks inpassing plan, op basis van de MER vastgesteld.

Met de instrumenten zoals Rijkscoördinatieregeling en de Crisis en Herstel Wet is een windpark niet tegen te houden, maar de vorm en omvang er van is nog wel te beïnvloeden. Maar dan moet de zienswijze wel voor 4 aug binnen zijn.

Daarom mijn verzoek, stuur de zienswijze op.
Je helpt er niet alleen de onkundige inwoners mee, maar ook jezelf en de rest van Nederland. Een lelijk windpark is zo veel anti reclame dat dat andere projecten zal afremmen. En we door dit lelijke plan  als land een kunstmatige schaarste aan duurzame energie in stand houden terwijl dat helemaal niet nodig is.

De tekst van de zienswijze (link naar een paar pagina’s tekst).
Inspraak Windpark Drentse Monden kies een Mooi windpark ontwerp

http://bit.ly/ZienswijzeDrentseMonden (afdrukken en ondertekenen)

Adres waar het naar toe moet:

Bureau Energieprojecten
Inspraakpunt Windpark De Drentse Monden
Postbus 223
2250 AE Voorschoten

Zet je naam, adres en handtekening er op.

Je kunt de kern van je zienswijze ook doorbellen: 070-379 89 79
Een begrijpend en deskundig persoon schrijft je verhaal op en geeft het door.

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, Geen categorie, invloed, politiek en getagd, . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Respect voor het landschap dat is wat windpark bouwers nodig hebben

  1. Pingback: Help Tifik Dibi, roep Twitter op accounts dicht te zetten die met de dood dreigen | Iedereen verdient aan de wind

  2. Pingback: Windpark op het land veel verstandiger, voor omwonenden en duurzame bedrijven | Iedereen verdient aan de wind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *