Kerncentrales, de inter-generatie misdaad van Rutte en Verhagen VVD en CDA

Rutte en Verhagen staan voor de keus wel of geen nieuwe kerncentrale laten bouwen. Het Franse EDF wil van de tonnen plutonium af, die ze uit ons kernafval hebben opgewerkt. Misschien maken ze er wel  kernbommen van. Zowel Rutte als Verhagen snappen niet veel van energie, hebben ze waarschijnlijk ook geen tijd voor.
Er staat echter veel op het spel voor de heren, ruzie met EDF dat hen in de tang heeft, of de hele samenleving dik laten betalen aan steeds duurdere fossiele energie van machtige buitenlandse bedrijven, als RWE, Vattenfal, Nuon en Essent, Elektrabel en Eon. Hoeveel subsidie je die bedrijven ook toestopt, hun macht en geldhonger wordt alleen maar groter.
En die kerncentrales kosten ons ook meer dan Rutte en Verhagen kunnen bezuinigen.
EDF doet het graag gratis, als wij de risico’s van radioactieve besmetting dragen. Niet alleen nu maar ook alle voorstelbare generaties na ons.
De verleiding om dit soort chanteurs tegemoet te komen is groot, voormalig CDA collega Maria van der Hoeven, heeft er een mooie directie functie aan overgehouden bij de centrale lobbyclub van fossiele leugenaars, het IEA.

Dan  is er nog de duurzame optie, overwegen de heren, onze buurlanden verdienen goudgeld met windmolens, dankzij een goed opgebouwde thuismarkt.

Dat had ook in Nederland gekund, als voorgangers op EZ en VROM wat duurzamer en moediger waren geweest, maar die hebben Nederland uitgeleverd aan Greenpeace en Natuur en Milieuclubs, die ons moeraslandje achter de dijken allen maar groen en windmolen-vrij willen houden.
“Mooi Nederland” is een brede coalitie die ons land wel vast pint op fossiele energie, omdat ze windparken onmogelijk willen maken. Teveel naar geluisterd, de afgelopen jaren.
Nu zitten Rutte en Verhagen vast.
Tekenen ze de eis van het Franse EDF, dan begaan ze een inter-generatie misdaad, door ons en vele generaties na ons op te zadelen met steeds meer radioactief gif. Dat kun je proberen te bewaren, maar kernafval moet eeuwen bewaard worden, dat is zo lang, dat de kans vrijwel 100% is dat het ooit vrij komt in het milieu. Dan komt de inter-generatie misdaad tot uiting, die Rutte en Verhagen nu beramen.

Ze weten dat er alternatieven zijn, onze buurlanden doen het, daar wordt de energievoorziening elk jaar duurzamer, vooral met windmolens en zonnestroom.
Daarnaast veroorzaakt  kernenergie ook nog veel CO2 uitstoot.

 • Kolencentrale 1000 gr / kWh
 • Gascentrale 500 gr / kWh
 • Atoomstroom 130 gr / kWh, en elk jaar meer, oplopend tot boven de 1000 gr CO2 tgv kernenergie.

Waar de CO2 uitstoot van kolen en gas nog kleiner kan worden door CO2 afvang en opslag,  is dat bij kernenergie niet mogelijk, daar komt de CO2 vrij bij het opwerken van steeds armere uranium ertsen tot splijtbaar Uranium 235.

Onze top criminelen weten het maar ontkennen.
Dus kernenergie helpt ook niet om het klimaatprobleem aan te pakken, maar criminelen gokken graag en veel. Rutte en Verhagen ook, “nu wij”is het motto, en in gedachten, “daarna is de zooi aan anderen”

Wat is nu beter,
Toch maar de groene natuurclubs trotseren en windmolens bouwen? (plus de eigen extra werkgelegenheid)
Of het contract met EDF tekenen voor een extra kerncentrale?

Op wie stem jij straks?
De inter-generatie misdadigers Rutte en Verhagen van VVD en CDA? (maakt niet uit wie)
Of toch de windmolen bouwers?

Zoek alvast een plekje in je eigen regio, waar je je eigen windpark het liefst ziet, daar gaat jouw stroom vandaan komen.
En schiet een beetje op, de geldwolven van de fossiele energiebedrijven zijn ook hard bezig die potentiële concurrentie naar zich toe te halen.

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, politiek en getagd, , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Kerncentrales, de inter-generatie misdaad van Rutte en Verhagen VVD en CDA

 1. Henk Daalder zegt:

  Het door de regering gesponsorde blad “Change” over klimaat adaptatie, hogere dijken en bredere rivieren, (pas nodig in 2080, maar nu al bouwen?) publiceerde een stukje kernenergie propaganda.

  Beste redactie van Change magazine

  Daniëlle van Gils schreef een artikel over kernenergie waarin net gedaan wordt alsof kernenergie een soort duurzame energie is.
  Zelfs haalt ze er de studie van Storm en Smith bij, maar citeert bewust foute cijfers over de CO2 uitstoot van kernenergie van onbestemde bron.

  http://www.changemagazine.nl/klimaatkennis/onderzoek/kernenergie_in_tijden_van_klimaatverandering

  Storm en Smith komen op 130 gr / kWh voor stroom uit een kerncentrale
  Daarnaast concluderen ze dat die hoeveelheid explosief toeneemt, als de betere uranium ertsen op raken,
  Dan wordt de CO2 uitstoot zo groot, dat kerncentrales meer CO2 uitstoot veroorzaken dan kolencentrales

  Het is eigenlijk nog erger, de energiebalans van kernenergie wordt dan negatief.

  Jullie noemen als de CO2 uitstoot van kernenergie 3,5 tot 100 gr/kWh waarop is dat gebaseerd? Dus wat is de bron van milieucentraal?

  Als gesubsidieerde club van de regering begrijp ik nog een beetje dat jullie denken te moeten mee-liegen met waar de regering jullie voor betaalt, maar doe het niet zo opvallend.
  Wat is er mis met de werkelijkheid? Je zet de studie van Storm en Smith er zelfs onder
  Hun replieken van kernenergie adepten zijn niet meer weersproken door serieuze wetenschappers.
  Dan is het toch niet nodig om dit soort doorzichtige kernenergie propaganda te maken?

 2. niemand anders dan M A zegt:

  Hier wat info:

  http://www.rmi.org/Knowledge-Center/Library/E08-01_NuclearIllusion

  Kernenergie is de allergrootste leugen die de mensheid ooit heeft gekend.
  We zijn allemaal decennia lang totaal belazerd. Kernenergie is vuiler en onveiliger dan welk andere energievoorziening dan ook. Bij kernenergie spelen hele andere belangen: KERNWAPENS. Nu de kouder oorlog voorbij is is de Kernenergie industrie zo machtig dat ze de politiek (waar ze dieper in verweven zit dan een wapenindustrieel) totaal bestuurd !!!!!!!!!!!!!!!!! Ga slapen als je denkt dat dit onzin is. Zet de tv aan en kijk het NOS journaal : dat is hetzelfde als slapen, geen verschil. HET BELANGRIJKE NIEUWS HOOR JE NOOIT. schapen
  Het CO2 verhaal dat hierboven genoemd staat toont aan hoe ziek de media is: ze hebben geen idee waar ze het over hebben. JE MOET WEL ALLE UITSTOOT MEENEMEN IN DE BEREKENINGEN. Wordt niet gedaan. Het delven van uranium wordt steeds totaal corrupt berekend. Kernenergie verbruikt meer CO2 dan een hypermoderne kolencentrale. Het gaat niet om het CO2 verhaal hier eigenlijk (wie maalt daar nou om, co2 is een prima gas, iets meer of minder maakt dat uit, geen idee , maar klimaatverandering is onverspelbaar, maak je liever zorgen over gif en nucleair afval) Het gaat er om dat kernenergie DUURDER IS.
  De kosten zijn hoger dan welk andere energievoorziening ook. Weet dat kernenergie voor 99% met staatssteun is gerealiseerd. En in wezen vaak voor meer dan 100%, raar , maar dat komt omdat er tal van bijkomende kosten zijn. Er zijn geen echte private investeringen in de atoom sector. Kijk eens naar zonne energie , wordt altijd om gelachen, maar is dikwijls een private investering. Door wijze mensen. Door vredelievende , aardige mensen. Wakkere mensen. Kijken geen tv meer. DE GROETEN

 3. Gust zegt:

  Sta vanavond stil bij de inspanningen van de onvervaarde personen van Greenpeace, van 69 hoogleraren & Wubbo Ockels, en vele anderen in 2011. Borssele II is zo goed als van de baan!

 4. Peter zegt:

  Kernenergie is een goede energiebron zolang het proces goed en veilig wordt beheerst. Wanneer er problemen ontstaan met de installatie kunnen de gevolgen vernietigend zijn. Het proces is technisch gezien wel te beheersen zolang er voldoende controle wordt uitgevoerd. Maar een natuurramp heb je niet in de hand. De situatie in Japan is daar een duidelijk voorbeeld van. Nu lekt er iedere dag zwaar besmet water in de zee. Japan zoekt koortsachtig naar oplossingen . Nu kan men achteraf over de situatie in Japan conclusies trekken. De belangrijkste conclusie die ik trek is: een natuurramp heb je niet in de hand, wees daarom voorzicht met het plaatsen van kerncentrales op risicovolle plaatsen (zoals bij de zee en langs breuklijnen in de aardkorst). Ook Nederland is als land niet helemaal vrij van risico’s. Wanneer de dijken bezwijken staat ons land ook voor een groot deel onder zeewater. De waterdruk vernietigd menig gebouw en daarmee ook een kerncentrale.

  • Henk Daalder zegt:

   Je vergeet het eeuwig giftige radioactief afval.
   Alleen al daarom is kernenergie belachelijk, maar ook crimineel.
   En het is ook nog heel erg duur. Maar in dictaturen speelt geld geen rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *