Fossiel Nederland heeft as maandag een feestje van 5 miljard

Nederland moet duurzaam worden, we hebben een taakstelling van de EU. In 2020 moet 35% van onze stroom duurzaam zijn. EZ heeft daarom een “Top Team Energie”  ingesteld om innovatie en bedrijvigheid in de energie sector vooruit te helpen. 5 miljard mogen ze uitgeven.

Om de duurzame sector goed tegen te werken heeft CDA minister van EZ ex Shell directeur  Jeroen van de Veer in het top team gezet. Verder is een kernreactor promotor ook lid van het energie team. Kernenergie is al jaren verreweg de duurste en meest vervuilende vorm van  energie, daarom wil de partij van de rentmeesters vooral een tweede kerncentrale. CDA rentmeesters streven naar duurzaam smerig.

Deze fossiele mensen hebben “iedereen” in de energiewereld opgeroepen as maandag 11 april voorstellen toe te lichten voor meer duurzame energie. Liefst ook nog als “Green Deal”
In 1 week dienden 300 mensen en bedrijven voorstellen in. 60 van hen wilden hun voorstel in 10 minuten aan de man brengen. Maar zo veel tijd hadden de fossielen niet over voor duurzame energie.
Daarom hebben ze alleen grote bedrijven, die sterk zijn in het verbruik van fossiele energie uitgenodigd om wat te vertellen. De duurzame mensen mogen alleen luisteren. Die 5 miljard moet natuurlijk wel daar terecht komen voor wie het bedoeld is.

Zo werkt dat in het fossiele land van het CDA. Je geeft fossielen 5 miljard, bovenop de 7 miljard die ze elk jaar toch al opstrijken. En voor de hoog nodige duurzame energie strooi je af en toe een loterij van een paar miljoen. Voor idealisten die wèl duurzame energie willen. Dat is 70% van de bevolking.
Waarom stemmen die mensen niet allemaal op Groen Links?
Wat doet GroenLinks hier fout, ze moet de stap maken van alleen politiek, maar echte participatie, met een duurzame energie coöperatie voor GroenLinks leden

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, invloed, politiek en getagd, . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Fossiel Nederland heeft as maandag een feestje van 5 miljard

 1. Rob Alberts zegt:

  Juist de scheiding tussen politici en het bedrijfsleven geeft Groenlinks kansen voor een integere politiek.
  Wellicht doen GroenLinksers het niet zo goed ???

 2. Henk Daalder zegt:

  GroenLinks hoeft niets met bedrijven te doen. De maatschappij is meer dan bedrijven.
  Wel moet GroenLinks meer beseffen dat de leden samen een maatschappelijke kracht kunnen vormen. Bijvoorbeeld zouden GroenLinks leden een coöperatie kunnen opzetten en daarmee een windpark bouwen en zo zelf hun duurzame energie opwekken.

  Maar het CDA geeft alvast 5 miljard weg aan bedrijven die er alleen maar meer fossiele energie mee maken en CO2 uitstoot veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *