Volkskrant economie redacteur lijkt rechtse hufter

Zou Fokke denken dat hij minder gaat verdienen in een duurzame economie?

Het zaterdagse economie katern van de Volkskrant heeft altijd een “Groen” column.
afgelopen zaterdag schreef hoofdredacteur economie een triomfantelijk stukje over de olie die maar niet op wilde. “Einde olie tijdperk nog niet in zicht”
Dat wekte de indruk dat Fokke Obbema eigenlijk niet gelooft in de opkomst van duurzame energie.
Ook al wordt er wereldwijd sinds 2009 meer windparkvermogen gebouwd dan fossiel opwekvermogen, de hoofdredacteur economie van de Volkskrant ziet niet dat het olie tijdperk niet stopt omdat de olie op is, maar omdat iedereen straks een elektrische auto wil en er ook in gaat rijden, zodra dat kan.

Her en der melden bedrijven en organisaties opgewekt dat ze 6 of 30 EV’s in gebruik genomen hebben. Maar de Volkskrant negeert dergelijke berichten, alsof dat niet mag van de adverteerders, of de nieuwe Belgische bazen.

Rijkswaterstaat neemt Duurzaam Inkopen (moeilijk woord, Fokke)  serieus en heeft net 6 Mitsubishi MIEV’s in gebruik genomen. En de rest volgt. Het Utrechtse Taxibedrijf Prestige heeft onder het label Greencab alvast ook 6 MIEV’s in Utrecht rondrijden. Deze ondernemer verwacht binnenkort 30 elektrische taxis te  exploiteren.

Verder een beetje warrig verhaal over het opladen van EV’s, de economie redactie vind kennelijk dat het een probleem is dat er te weinig publieke oplaad palen zijn, of komen. Maar ze beseffen niet dat die palen helemaal niet nodig zijn, want vrijwel iedereen gaat thuis zijn nieuwe bezit opladen.
Het lijkt er op dat dat groene economie katern eigenlijk niet zo leuk is om te maken, dat ze bij de volkskrant economie redactie liever de rechtse hufter uithangen. Hoog tijd voor de hoofdredacteur om even te melden bij Fokke, dat tegenwoordig 70% van de lezers windenergie de beste keus vindt als bron voor elektriciteit.
Ook zo’n bericht dat de economie redactie heeft gemist.

Dit bericht is geplaatst in duurzaam en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *