Leer VNO/NCW Wientjes dat 100% duurzaam meer omzet betekent

Het WNF wil natuurlijk 100% duurzaam. Ze hebben 2 jaar aan een rapport gewerkt dat uitlegt dat dat ook kan, duurzaam in 2050. VNO voorzitter Wientjes kreeg het deze week aangeboden, en ventileerde weer eens dat hij denkt dat we meer kerncentrales moeten bouwen. Ik hoop dat WNF en VNO daarna nog een goed gesprek hebben gehad, het begin van de inwerk periode van Wientjes in de duurzame wereld. Hij wil de discussie naar een hoger niveau tillen, dus hoog tijd dat iemand Wientjes verder uitlegt dat kernenergie juist een jarenlange blokkade vormt voor het wegregelen van de variatie in de onvermijdelijke duurzame bronnen.
Kerncentrales verhogen de kosten van de energie voorziening, dus de kosten voor de leden van Wientjes.
Bovendien levert de duurzame sector veel meer werkgelegenheid, dus omzet voor wie onderneemt. Zou Wientjes dat snappen?

Bij EZ snappen ze het in ieder geval nog niet, wellicht dat Wientjes dat eens moet gaan uitleggen, nadat hij gekozen heeft voor de belangen van de meerderheid van zijn leden.

Er komen 200.000 banen aan in de offshore windenergie, EZ ziet er maar 20.000. Hopelijk beseft Wientjes op tijd dat zijn leden zich in hun eentje in buitenlandse markten moeten invechten.
Terwijl hun buitenlandse concurrenten  in hun land een ministerie van EZ vinden die ze wel helpt met het realiseren van een thuismarkt.
Hoog tijd dat EZ ook eens gaat nadenken over het ondersteunen van Nederlandse bedrijven om een mooi deel van die 200.000 banen in Nederland te krijgen.

EZ heeft invloed op:
– Een eigen, Nederlandse thuismarkt, met een betaalbaar stopcontact op zee bijvoorbeeld.
– Voordeel voor burgers die windparken op het land bouwen.

Als ze bij EZ beter naar de toekomst kijken, dan zien ze dat energie decentraal opwekt gaat worden, daardoor kan er minder energie belasting op geheven worden. Dus die toch al kleine inkomstenbron zou lager kunnen worden, tenzij EZ bedrijven, grootverbruikers van fossiele energie, meer als vervuiler gaan zien, dus laten betalen.

Dat stimuleert bedrijven tot twee dingen:
– ze gaan meer duurzame energie zelf opwekken, door windparken te bouwen, samen met hun medewerkers. De kerncentrales van Wientjes hinderen hier de leden van Wientjes.
– Ze gaan minder energie van buitenlandse fossiele bedrijven kopen, dus houden ze het geld voor energie in de eigen regionale economie.

Daarnaast zullen steeds meer burgers ook zelf thuis duurzame energie gaan opwekken . Zie het succes van Wij Willen Zon

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, invloed, politiek en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Leer VNO/NCW Wientjes dat 100% duurzaam meer omzet betekent

  1. www.duurzamebrabanders.nl zegt:

    Leer vnoncw wientjes dat 100 duurzaam meer omzet betekent.. Peachy 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *