Strijd tegen de fossiele bezetter, blijf ‘Duurzaam’ gebruiken

Vwb energie is Nederland een bezet land in oorlogstijd. Bezet, omdat ook dat wat voor “bestuur” doorgaat, onze maatschappij schade toebrengt.

Het ministerie van EZ, met de limburgse CDA minister van der Hoeven, blinkt uit in het organiseren van geldstromen die ons land verlaten, ons dus armer maken.

Terwijl we in ons land een overvloed aan duurzame energie te winnen hebben, maar dat blokkeert ons landsbestuur, in de vorm van EZ.

Hoewel we zelf een overvloed aan duurzame energie zouden kunnen opvangen, wind en zon, zijn we door de bezetter gedwongen hun fossiele bronnen te kopen.
Ook het ministerie van EZ is in handen van die bezetter.
Daar zijn nederlandse collaborateurs uitsluitend bezig geldstromen uit onze maatschappij naar die buitenlandse entiteiten te sluizen.

De buitenlandse partijen, RWE (essent), Vattenfal (nuon), EON, Elektrabel, russische gasmaffia

Recente transacties van EZ, let op waar ons geld naar toe stroomt:
– SDE subsidie naar duitse windparken bouwer Bard, als het park boven Rottum draait, gaat ons geld voor die stroom ook naar het Duitse Bard.
– omzet garantie voor 3 buitenlandse kolencentrales. Zij gaan hier kolenstroom opwekken, die naar het buitenland gaat. Nederlandse consumenten betalen de aansluiting.
– de regering betaalt de CO2 rechten om hier te vervuilen voor buitenlandse stroom, dit is de belangrijkste reden dat buitenlandse fossiele energiebedrijven hier kolencentrales bouwen.
– De rechtse partijen willen een kerncentrale, maar hebben geen geld voor dergelijke peperdure. Geen nood, EZ gaat over ons gas, ze sluiten een overeenkomst met de russische gasmaffia, en ineens is er een kapitaalkrachtige buitenlandse partner voor Delta die die 10 miljard wel op tafel wil leggen.
Maar alleen als we als land de onrendabele top betalen.
De fossiele bezetter gaat hier natuurlijk geen verlies lijden, dat hadden ze met EZ afgesproken.
Daarom wordt de SDE subsidie regeling uitgebreid met 2 categorieen
– SDE subsidie voor kerncentrales
– SDE subsidie voor kolencentrales die x% biomassa opstoken. Dit laatste geeft honger in de landen waar we die biomassa stelen, maar daar geven we dan weer ontwikkelings- en noodhulp voor. Ook consumenten geld.

Als tolerante nederlander betaal ik alles aan deze fossiele bezetters om met rust gelaten te worden.


Wel stel ik een minieme daad van verzet voor.
Blijf het woord “Duurzaam” gebruiken, en schakel niet over op “hernieuwbaar”. Dit newspeak woord wordt gepropageerd door overheids clubs die natuurlijk ook in handen zijn van de fossiele bezetter.

Of moeten we samen toch in opstand komen, en zelf onze energie gaan opwekken, en de stroom van de fossiele bezetter niet meer kopen.
Voor ca 4000 EUR per gezin heb je een eigen stukje windpark.
en een 20 jaar vaste prijs voor je duurzame stroom.
Je moet wel een plekje in je eigen regio aanwijzen voor je eigen windpark.

Duurzame alternatieven waar EZ ook voor had kunnen kiezen

– Windpark subsidie, samen met duurzaam industrie beleid

EZ schreef een tender uit voor windparken op zee, Voor een paar miljard SDE subsidie bouwt het Duitse Bard nu een windpark op zee. Bars stelt weliswaar dat ze met Nederlandse partners wil gaan werken, maar voor ons land was het beter geweest als er geen tender was uitgeschreven, maar de subsidie naar nederlandse ontwikkelaars of opdrachtgevers was gegaan. Die hadden dan evt BARD kunnen inhuren.

Dus ipv een internationale tender, aandacht voor nederlands industrie beleid, EZ koos voor een geldstroom naar het buitenland.

– Er worden nu 3 fossiele centrales gebouwd, 1 op de oude Maasvlakte (EON) en 2 bij de Eemshaven, Vattenfal, en een ander buitenlands bedrijf, misschien zie ik er nog wel een kolencentrale over het hoofd. Er zi zo’n kolencentrale bonanza in ons land omdat EZ belooft niet moeilijk te doen over de CO2 rechten. We zijn een rijk land, de Nederlandse consument gaat dat wel betalen, dat regelt de bezetter op EZ wel.

EZ had ook kunnen kiezen om nu al een CO2 belasting af te kondigen, omdat kolencentrales slecht zijn voor duurzame energie op het net te krijgen.

– EZ heeft al honderden miljoenen subsidie aan de CCS lobby gegeven. CCS, CO2 opslag,  is niet duurzaam en kost heel veel. De CCS lobby heeft al in 2009 gemeld dat ze de komende jaren ca 1800 miljard nodig hebben om tegen 2040 duurzame kolencentrales te gaan bouwen. Dus alle fossiele centrales die nu gebouwd worden, zijn weggegooid geld.

In het kader van de bezuinigingen heeft de demissionaire regering besloten dat CCS voortaan uit de markt betaalt moet worden. We zullen zien hioe ze die 1800 miljard nu uit de consument mogen trekken, de bezetter op EZ blijft dezelfde hulp geven aan de fossiele vrienden.

Waar blijft de kolenbelasting van EZ?

– EZ, het CDA en de VVD blijven roepen om een kerncentrale, die is belachelijk duur, een equivalent windpark op het land is goedkoper, alleen al om te bouwen.

Door kerncentrales als aparte categorie in de SDE op te nemen, en het SDE budget door de consument te laten vullen, steelt de rechtse politiek het geld voor haar catastrofale hobby bij de consument.

EZ kan ook de duitse vorm van feed-in invoeren, en duurzame energie een level playingfield geven..

Of een kernenergie tax invoeren, zoals in Duitsland gebeurt.

De fossiele bezetter op EZ blijft fossiel bevoordelen.

Dit bericht is geplaatst in duurzaam, guldenlijn, politiek en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Strijd tegen de fossiele bezetter, blijf ‘Duurzaam’ gebruiken

 1. Blutch zegt:

  Avatar van Blutch
  Het fossiel v d Hoeven en het fossiel CDA direct opstoken. Hebben we er ook nog wat aan gehad.

 2. Henk Daalder, het Regionale EnergieMix Spel zegt:

  Avatar van Henk Daalder, het Regionale EnergieMix Spel
  Mensenvlees is geen toegelaten biomassa, Blutch.
  Maar we kunnen wel iedereen oproepen het CDA de rug toe te keren

  Laten we zeggen dat er vanaf nu 2 soorten CDA’ers zijn,
  – collaborateurs
  – duurzame CDA’ers

 3. Cornelis zegt:

  Avatar van Cornelis
  Toch maar als ecologische verzetsstrijders aanslagen plegen op kolen/kern centrales zodat de beveiliging onbetaalbaar wordt en ze niet renderen!?
  Nee dan laten ze gewoon de belastingbetaler opdraaien om de beveiliging te betalen. Het is maar goed dat ik christen ben anders zou ik totaal geen moeite hebben om fossiele centrales op te blazen! (nadat ik iedereen eruit heb gejaagd, geen mensen doden aub). Laten we verzet anders mobiliseren er moet wat gebeuren!

 4. Cornelis zegt:

  Avatar van Cornelis
  Wat kost CSS per kwh? Ik bedoel nadat de technologie uitontwikkeld is en schaalvergroting heeft ondergaan. Is het dan nog peperduur?
  Hoe dan ook gelijk dan liever in wind en zon investeren. En GEOTHERMISCH want dat kan de basislast van stroomvoorziening produceren.

 5. Henk Daalder speelt het regionale energie mix spe zegt:

  Avatar van Henk Daalder speelt het regionale energie mix spe
  Uitontwikkeld CCS ligt nog zo ver in de toekomst, dat allerlei nog te maken keuzes de kosten van CCS beinvloeden
  Waarschijnlijk zijn wel ergens schattingen te vinden, maar hoe relevant zijn die?

  De CCS mensen hebben al gesteld dat het alleen wat wordt als overheden de technische ontwikkeling betalen.
  En ze hebben er bij verteld dat dat voor de hele EU 1800 miljard gaat kosten
  Daarmee kunnen ze in 2040 kolencentrales met CCS gaan bouwen

  Ik vraag me af of er dan uberhaupt nog vraag is naar kolenstrooom
  Ook al weten de EU overheden die 1800 miljard van de EU burgers te stelen.

 6. Cornelis zegt:

  Avatar van Cornelis
  Het zou me verbazen als kolen uberhaupt nog betaalbaar zijn in 2040!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *