Is de SER zelf een fossiele regime speler?

De SER heeft een advies uitgebracht op verzoek van de nu afgetreden minister Cramer. Hoe moet ons land nu duurzamer worden?

 

De SER adviseert eigenlijk een regime change, van fossiel naar duurzaam
Alleen jammer dat ze het haagse toverwoord “innovatie” er weer bij halen, want om duurzmamer te worden, moeten we gewoon veel windmolens  en zonnepanelen kopen, in een buitenlandse fabriek, gewoon uit een catalogus. Daar is niets innovatiefs meer aan.

Bovendien concludeert de SER dat de transitie aanpak veel te traag gaat.

 

De consequentie van dit SER advies is wel dat de provinciale  structuurvisies nu al achterhaald zijn, ze moeten windpark locaties gaan aanwijzen voor 100% duurzame stroom.
http://www.vkblog.nl/bericht/310177/De_provincie_Brabant_zet_de_eigen_inwoners_op_achterstand

Maar de fossiele regime spelers op EZ, lieten bijvoorbeeld Econcern failliet gaan, en Darwind naar het buitenland vertrekken.
Ze stonden er bij te kijken dat onze offshore aannemers vooral actief zijn voor buitenlandse zeewindparken. En als eerste  werden buitengezet toe de crisis kwam.

Natuurlijk kan de SDE vervallen, maar dan wel vervangen voor het effectieve duitse feed-in systeem. Dat is ook nog een bezuinigignop de begroting, in geld en ambtenaar-uren
 
Daarin is echte voorrang voor duurzaam geregeld. Niet zoals inhet wertsvoorstel “Voorrang voor Duurzaam” dat tweede kamer onlangs van EZ heeft geaccepteerd. (“” van EZ)

We hebben zo veel achterstand dat zelfs het invoeren van het succesvolle feed-in systeem, al als een regime change wordt gezien, door EZ. 

Daarom moet de regime change van Fossiel  naar Duurzaam beginnen met EZ.

Ontneem ze de portefeuille energie. De SER adviseert dat het nu echt anders moet.


Er moeten duurzame spelers in het veld komen, bijvoorbeeld een nieuwe windmolen fabriek voor offshore, in Noord Holland.

Een landelijk windparken ontwerp, met in elke regio een eigen duurzame energie voorziening.
In principe een regionaal windpark voor elke regio, en anders een realistisch en betaalbaar alternatief. Als de regio in gebreke blijfrt, dan wijst de staat het aan, uiterlijk in 2013. Zodat de burgers een een regio zelf hun eigen betaalbare energie kunnen opwekken.

Waarom heeft biodiesel. PPO, accijnsvrijstelling en duurzaam opgewekte elektriciteit niet?
Ook de Energiebelasting hoort afgeschaft te worden voor duurzaam, maar juist ingevoerd voor bedrijven die fossiele energie inkopen.

Dat is een duurzaam regime

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *