VROM PR bakt minister Cramer een poets

Op 7 juli hield minister Cramer een toespraak waarin ze onomwonden zei dat er heel veel windmolens op het land bijgebouwd gaan worden, de komende jaren.

Het geld is er, de procedures worden versimpeld. Locaties te over. Nederland pakt de wind.


Alleen de PR afdeling van de minister had een grapje uitgehaald, de minister hield haar speech voor een groot scherm, met een plaatje waar windmolens als sneeuwklokjes tussen het gras stonden, met op de achtergrond van kolen- en kerncentrales.

Welke boodschap heeft de PR afdeling van VROM hier nu mee willen overbrengen?

Zijn de VROM PR mensen afkomstig van Shell of een ander fossiel bedrijf?

MMaken ze dus eigenlijk reclame voor de nieuwe EON kolencentrale, terwijl hun minister staat te verkondigen dat die niet nodig zijn?

Ik vind dat deze PR mensen van VROM moeten worden weggepromoveerd naar een onschadelijke werkplek.

Maar je kunt er ook iets positiefs achter zoeken.

Met een beetje goede wil is dit de aankondiging dat VROM nu vindt dat windmolens ook goed in bossen passen zoals het Groene Woud, (110.000 Duurzame Brabanders) Een hint voor cda fossiel bestuurder Rupp in Brabant. das een goeie als staatssecretaris voor kolen en gas, als bewaker van de nieuwe minister van Duurzame Energie.

Of voor de gedeputeerde van Utrecht die liever 20.000 kleine windmolens “all over” Utrecht heeft, ipv een twintigtal grote windmolens bij het Amsterdam Rijn kanaal.

Of dat windpark verstopt in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Goed voor 500.000 Utrechters

Een aankondiging van een rijks aanwijzing voor Gelderland en Overijssel, zet die windmolens ook in gebieden waar nu de natuurgroepen de baas denken te zijn?

Duurzame inwoners van Overijssel en Gelderland kunnen terecht op www.pakdewind.nl om zich op te geven voor een lokale windwerkgroep.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn en getagd, , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *