Mijn eerste deeltijd WW dag, SAP en duurzaam

Vrijdag 3 juli was mijn eerste deeltijd WW dag. De afdeling heeft cursussen georganiseerd waar iedereen een selectie uit heeft gemaakt. Deze eerste deeltijd WW dag zat ca 1/3 van de afdeling in de kantine waar de tafels in klaslokaal opstelling waren geschoven.

De SAP specialist van de afdeling gaf een workshop “Introduction to SAP”.

SAP is een bedrijfsautomatiserings oplossing, heel bekend bij grote bedrijven.

Ook heel duur om toe te passen. Het is een uitgebreid pakket, waar eigenlijk alles in zit wat er in een bedrijf te automatiseren valt.

Helaas zijn er ook nadelen.

Elk bedrijf heeft verschillende processen en methoden waarop dat bedrijf iets organiseert. Daarom past SAP meestal niet precies op wat ze in het bedrijf doen.

De kunst is nu, SAP zo in te richten dat het de echte bedrijfsprocessen zo goed mogelijk benadert.

En dan de mensen die er mee moeten werken, goed uit leggen hoe ze hun werk met SAP moeten doen.

De workshop duurde maar 3 uur, daarna kregen we een “bewijs van deelname” En onze naam staat op de officiele lijst van deelnemers, met handtekening. Zodat het bedrijf kan bewijzen dat wij in ieder geval opleiding hebben gehad in de deeltijd WW.

Ook al was dat maar 3 uur. De laatste sheet van de trainig was een lijst met websites voor zelfstudie, en daar zit de waarde, je moet het zelf doen, als je er echt wat aan wilt hebben.

De middag was vrij, nee deeltijd WW. Gelukkig was het deze vrijdag mooi weer, zodat het niet erg was, niet op kantoor te zijn.

Het ICSE

Ik had die middag een afspraak voor een rondleidng in het nieuwe gebouw van ICSE

International Center for Sustainable Excellence

Het ICSE heeft een hele verdieping van de het Lichttoren gebouw in Eindhoven. Zo’n 5000 m2. Het ziet er nu nog kaal en betongrijs uit, maar de installaties zijn vrijwel klaar, de muren moeten nog geverfd en de vloerbedekking er in.

Een groot deel gaat gebruikt worden voor de expositie van duurzame producten en oplossingen van bedrijven, die daarvoor betalen.

Maar er is ook een auditorium en ruimte voor samenwerkings projecten mer burgers.

Allerlei organisaties die iets met duurzaam hebben, krijgen er een vast kantoor. Zoals Duurzaam Eindhoven en Trefpunt Groen Eindhoven.

Maar het belangrijkste doel van het ICSE is de kruisbestuiving, het van elkaar leren vwb duurzame ontwikkeling in de aangesloten en geinteresseerde bedrijven.

De gemeente Eindhoven participeert stevig, zij hebben dan ook een duurzame opdracht vanuit de politiek.

Er komt er een TV zender op internet, vanuit het ICSE

De 4 pioniers van het ICSE hebben er een inspirerend verhaal over.

Het gebouw wordt zoveel mogelijk volgens de Cradle to Cradle filosofie heringericht en aangekleed.

De werkplekken krijgen PC’s die maar 8W verbruiken.

Het zijn geen gewone PC’s maar schermen die de gebruiker laten werken op een centraal  opgesteld server park, ook energiezuinig.

Het gebouw was vroeger een Philips lampenfabriek, waar met veel gasvlammen gloeidraden in glazen bollen werden gemonteerd. Die warmte werd vroeger afgevoerd via een grote inpandige schoorsteen.

In die schoorsteen is nu de serverruimte van het ICSE geplaatst.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *