Nieuwe kolencentrales zijn een obscene vorm van wanbeleid


We moeten de CO2 concentratie weer onder de 300 ppm zien te krijgen, dat zei Charles Secrett, een van de auteurs van het rapport “a green new deal” van de New Economics Foundation.
Hij sprak op het syposium nav het jaarlijkse rapport van het Internationaal Enenrgie Agentschap.
In voorgaande jaren gingen dergelijke rapporten vooral over de voortgaande groei van het verbruik van fossiele brandstoffen.

Nu gaat het rapport ook over fossiel, maar ze beginnen te erkennen dat de olie opraakt. Peakoil is eigenlijk al geweest, zie het plaatje. Het donkerblauwe gebied zijn de oliebronnen die nu in gebruik zijn.
Ze zijn nog niet leeg, maar zie hoe snel ze afnemen.

Eigenlijk wijst de natuur ons de weg, zoals die donkerblauwe piek weer naar beneden gaat, zo moet ook onze CO2 uitstoot naar beneden, willen we de maatschappij zoals we die nu kennen, in stand houden.
De technieken zijn bekend, we moeten ze alleen nog gaan toepassen.
Daarom kan bijvoorbeeld Obama ook een plan maken om in 10 jaar op 100% duurzame energie te zitten.
Het kan gewoon. Maar daar is dan wel een vorm van oorlogs industrie voor nodig.

Laten onze kamerleden kamerleden hun debat over het energierapport in dit licht houden.

Het symposium werd georganiseerd door de LME van de PvdA en het CDA duurzaamheidsberaad, en Peakoil Nederland. Er waren zelfs 2 kamerleden, van PvdA en CDA, maar die waren zeer tevreden over het huidige beleid.
Diederik Samsom vertelde vol overtuiging dat we de doelselling van het kabinet gaan halen, 20% duurzaam in 2020. De zaal geloofde het niet, daar zatren dan ook de echte, beter ingevoerde specialisten op verlerlei duurzaamheids gebied.
Mevrouw Spies van het CDA zei gewoon dat in “deze politieke constellatie” meer duurzaamheid gewoon niet kan. Ze bedoelde natuurlijk dat haar partij, het CDA,  het vedomt te vookomen dat de aarde naar de hel gaat.

Omdat de klimaatprocessen zo langzaam gaan, moeten we op tijd beginnen met afremmen. er is geen tijd mneer te verliezen. De New Economy Foudation denkt dat we nog maar 100 maanden hebben om onomkeerbare veranderingen, rampen dus, te voorkomen.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Nieuwe kolencentrales zijn een obscene vorm van wanbeleid

 1. Aad Verbaast zegt:

  Avatar van Aad Verbaast
  ik begreep uit cijfers van IPCC dat ‘wat je ook doet’ de CO2 cijfers toch al de pan zullen uitvliegen. Alleen maar een reden om nog veel meer te moeten doen.

  Nu zag ik ook de documentaire over het ‘cloud mystery’. (twee bloggers schreven er al over gisteren). Daar wordt weer beweerd dat klimaatwisselingen niet gekoppeld zijn aan CO2. Maar aan kosmische stralingsvariaties.
  Reactie is geredigeerd

 2. Henk Daalder zegt:

  Avatar van Henk Daalder
  Om nu uit te zoeken wat er waar is, en of de theorie van Henrik Svensmark bewezen kan worden, en in welke mate, daarvoor gaan wetenschappers ongetwijfeld aan de slag.

  De zon heeft een cyclus van 11 jaar, daar kan de klimaatverandering niet van komen.
  Maar we draaien ook rondjes om de kern van ons melkwegstelsel, dat duurt echter weer veel langer dan de ca 100.000 jaar dieer tussen de vier ijstaijden zat, de afgelopen 500.000 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *