Deltawet eerst de kraan dicht dan pas dweilen, dus windmolens bouwen

fotoDe VS krijgt een tweede Apollo programma, niet om nog een keer naar de maan te gaan, maar om de VS in 10 jaar een sprong te laten maken in duurzame energie. Zo heeft de VS onlangs Duitsland gepasseerd als grootste producent van Windstroom.

Nu is het CDA zeer tevreden met de delta commissie die veel geld wil verspillen aan hogere dijken. RWS heeft echter al verklaard dat onze dijken de komende 80 jaar hoog genoeg zijn.

Natuurlijk als je als aannemersbedrijf graag lucratieve opdrachten wilt van de staat, dan ga je in een Deltacommissie alles veel enger voorstellen en aandikken. Zo hebben ze de normen een factor 10 verscherpt. Nu al zijn de dijken voor de komende 80 jaar klimaatprobleem hoog genoeg. Waarom moet dat een factor 20 beter? Dat is overkill, overbodig dus. De Deltacommissie van CDA’er
Die aannemersbedrijven kunnen echter ook veel verdienen aan de bouw van windparken. Want ons geld moet helemaal niet in hogere dijken worden geïnvesteerd, maar in onze duurzame energie voorziening. Eerst moeten we serieus onze CO2 uitstoot reduceren, door over te schakelen op duurzame bronnen. Als dat geregeld is, in 2025, dan kunnen we kijken of er geld is voor andere waterwerken.
In het licht van de
– 27 miljard voor onze duurzame energie voorziening, 18 GW windvermogen.
– 4 tot 40 miljard per jaar voor gezondheidsschade tgv luchtvervuiling (Astma fonds)
Is 80 miljard om de dijken een factor 10 veiliger te maken, een belachelijk zinloos project, vooral als die dijken al voor de komende 80 jaar hoog genoeg zijn. De jongens van de Betuwelijn zijn door hun steekpenningen heen en proberen het nog een keer.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Deltawet eerst de kraan dicht dan pas dweilen, dus windmolens bouwen

 1. Dirk zegt:

  Avatar van Dirk
  Geld is een raar ding. Het moet stromen. Net als water. De bouwtak is in Nederland van giga belang. Al dan niet indirect. Dat moet aan het werk worden gehouden. Net als ambtenaren. Verschil tussen een werkloosheidsuitkering en ambtenarij of werkzaam zijn in de bouw, is dat er wordt gedaan alsof er iets zinnigs gebeurt. Dus laat die lui betuwelijnen aanleggen en dijken bouwen op kosten van het Rijk. Anders doen ze niks op kosten van het rijk. CO2 uitstoot reduceren vergt niks laten, terwijl bouwen actie vergt.

 2. Henk Daalder zegt:

  Avatar van Henk Daalder
  Dat staatsgeld is belastinggeld. Ons geld mag best aan zinnige dingen besteed worden.
  Het zijn dezelfde aannemers die zinloos zand op het strand spuiten.
  Of windparken aanleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *