Al Gore, Nederland 100% duurzaam in 10 jaar


Half oktober komt Al Gore nog een keer naar Nederland. In de VS heeft hij een website WeCanSolveIt.org, daar wordt o.a. het plan gelanceerd om de VS in 10 jaar op 100% duurzame stroom te krijgen.
Ik ga er van uit dat hij dat ook voor Nederland zal promoten, alleen wij moeten het wel zelf doen, net als in de VS zonder overheid.

In de VS is geen overheid op energie gebied, “Washington is braindead”, zegt een columnist in het TV programma Tegenlicht.
Maar verschillende amerikaanse staten hebben de daar opererende energiebedrijven de plicht opgelegd een bepaald percentage duurzaam opgewekte stroom te leveren.  O.a hierdoor is de VS Duitsland gepasseerd in omvang van de hoeveelheid windenergie. De VS is nu de grootste opwekker van Windenergie.
Ook in belgie moeten bedrijven zoals Elektrabel, op termijn 20% van zijn stroom duurzaam opwekken.
Dat zorgt er voor dat belgische bedrijven actief door Elektrabel benaderd worden of ze geen windpark op hun bedrijventerrein willen. Zo werd de vrachtwagen fabriek van Volvo 100% duurzaam, (vwb de verbruitke energie). Ze hebbennu eenpaar windmolens,en wekken zo veel stroom op dat ze ook veel miner betalen voor het gebruik van het net, de aansluiting, want dat gebruiken ze bijna niet meer.
Duitsland heeft wettelijk geregeld dat energie bedrijven lokaal opgewekte stroom verplicht en met voorrang moeten inkopen, voor een vastgesteld bedrag, want de markt voor duurzaam opgewekte stroom werkt niet.
Ook onze minister van EZ is brain dead vwb duurzame energie, want ook onze markt werkt niet.
Maar hier heeft de minister van EZ de MEP afgeschaft en 2 jaar later de SDE ingevoerd.
Daarom komt er hier vrijwel geen windpark meer bij. Zelf projecten die geen angstige wethouder tegenkwamen, worden stopgezet, omdat die SDE net te zuinig is voor een windpark in het binnenland.

Daarom, kijk naar Al Gores initiatief Repower America, en bedenk dat wij er zelf voor moeten zorgen dat ons land overschakelt op duurzame stroom.
De fossiele energie wereld zit natuurlijk niet op omzet en invloed verlies te wachten door de opkomst van duurzame stroom. Daarom is er in Nederland nog geen plicht om een bepaald percentage duurzame energie op te wekken. dat blijkt elders te werken, dus doet onze minister van EZ dat juist niet, brainddead dus.

Mail daarom de het parlement, en eis 100% duurzame stroom, in Nederland opgewekt, in 10 jaar.

Wat zou een goed in de mond liggende kreet zijn voor Nederland?

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *