Essent heeft de klant als partner nog niet ontdekt

Essent startte op 17 juni een PR actie voor de stroomverkoop aan elektrische autobezitters. Op zich een opmerkelijk initiatief, want het land is al vergeven van stopcontacten. Maar Essent wil de auto opladende klant herkennen en hem dan extra diensten verkopen, zoals een aangepast tarief, en altijd groene stroom, op welke locatie je ook stroom gebruikt. Helaas mis ik een aantal belangrijke aspecten in het verhaal.

Zo kan Essent met al die opladende auto accu’s heel goed de pieken in de vraag opvangen, door op afstand het opladen even om te schakelen naar teruglevering. Ook wel bekend als peak shaving. Daarvoor moeten ze echter wel een echt slimme lader ontwikkelen, dan zouden ze echt wat gaan betekenen voor de toekomstige elektrische auto bezitters. Uit een berekening van een amerikaanse professor bleek dat een bedrijf als Essent op die manier veel geld kan besparen aan eigen installaties voor het opvangen van pieken in de vraag. En het zo bespaarde geld kunnen ze uitbetalen aan eigenaren van elektrische auto’s die hun accu online ter beschikking stellen. Op die manier wordt een elektrische auto goedkoper, omdat de dure accu snel is terug te verdienen. Helaas, deze manier van crowd sourcing noemt Essent nog niet. Een andere gemiste kans, is launching customer spelen voor de elektrische vervangers van de stinkende diesel bestelauto’s van het bedrijf. Ik denk dan aan Duracar, een Limburgs bedrijf dat als eerste model een kleine bestelauto ontwikkelt, werknaam Quicc. En Essent had ook nu al kunnen verklaren dat ze verschillende types uit het huidige aanbod gaan uitproberen.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Essent heeft de klant als partner nog niet ontdekt

 1. Mo zegt:

  Avatar van Mo
  Een tip, die niets met electrische auto’s te maken heeft maar wel met stroomverbruik: per 1 juli gaat de kw-prijs omhoog. Maak een foto van je electriciteitsmeter op 1 juli en mail hem naar je stroomleverancier. Kun je later bij de afrekening bewijzen dat de stand per 1 juli correct was.

 2. Henk Daalder zegt:

  Avatar van Henk Daalder
  Nog een tip:
  Stap over op Windunie stroom, hun stroom wordt niet duurder, zeggen ze. In ieder geval gaan hun kosten niet omhoog, omdat ze geen fossiele brandstof inkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *