Waarom Diederik Samsom fractievoorzitter moet worden

Beste PvdA kamerleden, jullie moeten Diederik Samsom kiezen als fractievoorzitter, en als hij niet wil, dan zorg je dat hij het wil.

Ik zal uitleggen waarom hij fractievoorzitter moet worden.
Laten we even aannemen dat jullie willen dat de PvdA bij de volgende verkiezingen weer in de kamer moet komen. Ik vraag me namelijk wel eens af waar jullie in vredesnaam mee bezig zijn.

Het is al lang niet meer vanzelf sprekend dat mensen op de PvdA stemmen.
Van mij hoeft dat ook niet, ware het niet dat de PvdA er voor gezorgd heeft dat er een aardige klimaat en energie paragraaf in het regeer akkoord is gekomen. En dat MOET ook gerealiseerd worden., daarom moet de PvdA straks weer in de kamer komen.

Jullie doen nog veel te weinig aan klimaat en duurzame energie, en dat is een van de redenen dat Diederik fractie voorzitter moet worden.

De komende jaren is het klimaat en duurzame enrgie het leidende thema van regeren, ook vanuit het oude PvdA gedachtengoed kun je vanuit dit beleidsgebied heel veel bereiken voor gewone mensen. Klimaataftrek voor duurzame investeringen door gewone mensen en eigen huisbezitters.
Huurders die hun zonnestroom installatie ook mogen aftrekken van hun belasting.
Daarom moet iemand met het klimaat en enrgie profiel, en kennis achtergrond de leiding krijgen in de PvdA fractie.

Diederik Samsom heeft een beta opleiding, dat is wat deze maatschappij in de transitie naar duurzame energie nodig heeft. Er zijn veel te weinig beta mensen in de kamer en ook in de PvdA fractie. Dat had nooit mogen gebeuren, door een beta fractievoorzitter te maken kan die invalshoek in onze kennis samenleving iets meer ruimte krijgen.

– Diederik Samsom is klein, jullie kunnen hem samen wel onder de duim houden

Dan de toekomst van de PvdA, jullie toekomst, die ziet er slecht uit, maar door Diederik met zijn klimaat en energie profiel steeds in de media te zetten, krijgt de PvdA ook meer een klimaat en energie imago bij de kiezers. Hier is het CDA geen partij voor jullie, maar je moet het wervenmd vermogen van klimaat en energie wel in stelling brengen, door Diederik fractievoorzitter te maken

– Als hij fractie voorzitter is, straks, dan zullen anderen de klimaat en energie portefeuilles voor hun rekening moeten nemen. Daar zijn geen geschikte mensen voor, dus kunnen, moeten, jullie terecht bij de PvdA achterban, die achterban ook gewerkt aan het regeerakkoord, daar zitten uitstekende beta’s die jullie als politici heel goed van dienst kunnen zijn.
En ze willen het graag, voor de aanpak zie het wiki Invloed creert aandacht

– Jullie politiek leider, minister Bos, wil meer debat, hij had daarbij “integratie” op het oog, maar jullie moeten het zelf doen, als kamer fractie. Maak daarom ook een debat van de klimaat en energie transitie.
Diederik Samsom is daar de juiste man voor.

En zorg dat iedereen in de fractie met klimaat en energie in het nieuws komt. Geef het voorbeeld, steun in je eigen regio een regionaal windpark. Maak je er sterk voor, gewone mensen zitter er op te wachten dat iemand er voor zorgt dat ze zelf wat kunnen doen voor het klimaat. Daarom moeten jullie dat mogelijk maken.
Dat onderscheidt de PvdA van groen links, maar jullie moeten wel het verschil gaan maken. Er moet wat gebeuren daar in de PvdA fractie

Klimaat en duurzame energie zijn daar op dit moment en de komende jaren.

O, en verlos minister Cramer van haar PR probleem, haal Al Gore naar Nederland en benoem hem tot adviseur van de minister van VROM. Als Al Gore de wereld in beweging krijgt, dan moet hij ook het CDA zo ver kunnen krijgen dat het CDA  de minister van VROM eindelijk toestaat aan het werk te gaan.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Waarom Diederik Samsom fractievoorzitter moet worden

 1. Klaverblad zegt:

  Avatar van Klaverblad
  Eens!
  Dus aanbevolen!

 2. Buitendijks zegt:

  Avatar van Buitendijks
  Ik sta er helemaal achter, Henk, Samson liever dan Hamer.
  P.S. Klaver: die ‘Eens dus aanbevolen’ van jou zegt veel over het aanbevelingensysteem waar jij zo tegenaan schopt. Een beetje zelfreflectie lijkt me op z’n plaats… 😉

 3. eva zegt:

  Avatar van eva
  Helemaal eens maar vrees dat het een
  vrouw moet worden!
  gr eva

 4. Mathias zegt:

  Avatar van Mathias
  We kunnen bij de komende verkiezingen ook op Femke stemmen…

 5. Henk Daalder zegt:

  Avatar van Henk Daalder
  Maar op een of andere manier komt Femke niet boven de 8 zetels. En bovendien had ze er bij de laatste formatie geen zin an. En het mocht ook absoluut niet van pestkop JPB

  Maar groen links moet op de eerst plaats meer mensen aan zich binden, door betere interactie met stemmers.

  Betere interactie geeft een betere perceptie van het politieke produkt
  Emailtjes aan een politicus mogen dus nooit meer onbeantwoord blijven, en ook niet met eeninhoudsloze email beantwoord worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *