Persoonlijk gewin drijft hybride succes en dus duurzame keuzes

“Vanwege de lage bijtelling nemen onze klanten zelfs het grote nadeel voor lief dat hybrides te lichte motoren hebben om een caravan te trekken.” De Toyota Prius en Honda Civic hybrides zijn niet aan te slepen. Dat komt doordat de bijtelling voor een hybride lease auto is gehalveerd. Daardoor zijn de  maandelijkese kosten van een hybride leaseauto eenstuk lager dan een ouderwetse niet-hybride auto.
En bovendien geeft hybride ook een beetje duurzaamheids status.

Maar het geldelijk gewin blijkt doorsslaggevend, als na de belastingtechnische kostenverlaging de vraag een fator 4 tot 8 groter is.

Dit is dus een manier om onze maatschappij duurzamer te maken.
Zorg dat een aandeel in een windpark aftekbaar is van de belasting voor burgers, dan verijzen overal waar de bewoners het willen, de lokale windparken.
Natuurlijk moeten ze wel eerst door de gemeentelijke en provinciale houten koppen heen breken, want die zijn jaren bewerkt door “natuur en milieu” organisaties, die in hun gekoesterde EHS vooral geen milieuvriendelijke energie willen.

De kans op gewin bij de burger zal dat overwinnen, want de natuur en milieu organisaties zijn irrationeel bezig, hebben geen goede argumenten voor hun wangedrag, en het gezond verstand van de burger zal dat in een ander perspectioef zetten in het licht van het financieele voordele van klimaataftrek. Maar de overheid moet die klimaataftrek wel mogelijk maken.

Minister Bos van financieen doe je werk, regel die klimaataftrek.

het staat bovendienin de grondwet, buregers wordenin Nederland gelijkbehandeld.
Waarom mag de burger-ondernemer wel klimaataftrek opeisen, zoals EIA, en de burger-verdiener niet?
Bedrijven hebben al jaren de kans gehad ons land milieuvriendelijker te maken, en we zijn er achternaan in de EU mee beland, niet omdat die bedrijven het allemaal slecht hebben gedaan, maar andere landen deden het beter. Dat krijg je met rechtse regeringen. En alleen maar naar fossiele lobbyisten luisteren.
De PvdA kan zich ds via de minister van financieen profileren op klimaat en energie gebied, via de natuurlijke achterban van de PvdA, de weldenkende burger.
Aan de peilingen te zien wordt de groep steed kleiner, maar persoonlijk gewin kan die trend keren.
Bos, put your money where your mouth is!

Deze bijdrage is een Achtergrond invulling van Hybride auto’s zijn niet aan te slepen
Mijn voorbeeld van het “blog op de schop”.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Persoonlijk gewin drijft hybride succes en dus duurzame keuzes

  1. Bart zegt:

    Avatar van Bart
    Ik rijd deze week sinds een jaar in een Toyota Prius en kan het iedereen aanraden. Confortabel, zuinig, prettig. En je bent een bezienswaardigheid als de auto bij het inparkeren of in een parkeergarage genoeg heeft aan de electromotor. Omstanders vinden die totale stilte van een rijdende auto interessanter dan het banale gebrul van een ferrari 🙂

  2. Henk Daalder zegt:

    Avatar van Henk Daalder
    Je zou natuurlijk korting moeten krijgen, voor een Prius hoeft de ventilatie geen giftige uitlaatgassen af te zuigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *