Milieufederaties verklaren Nederland de oorlog

Mirjam de Rijk moet wel de meest schijheilige NGO directeur zijn van ons land. Met haar “Natuur en Milieu” organisatie heeft zij een plan opgesteld dat kennelijk tot doel heeft ons land te laten onderlopen. Je zou denken dat een milieufederatie voor duurzaam is, maar uit de daden van Natuur en Milieu blijkt dat ze er naar streven ons land op achterstand te zetten.

Ze hebben een fantasie op papier gezet, Zeekracht, dat tot doel heeft géén windmolens op het land te bouwen. Zo “helpen” ze Minster Cramer met het “Nationaal Plan van Aanpak Wind op Land”.

Natuur en Milieu = NIMBY
Duurzaam is bij Natuur en Milieu kennelijk iets dat je niet in je achtertuin wilt, maar in de toekomst, niet NU omdat het NU nodig is.
Natuur en Milieu heeft het over een wereldwijde race, maar onze achterstand is juist veroorzaakt door natuur en Milieu. He tis geen race, gewoon gezonde bedrijvigheid, buiten Nederland dan.
Natuur en Milieu en de provinciale “milieu” federaties willen juist geen windmolens op het land.

Ze willen dat anderen windmolens op zee bouwen, maar die zee-windmolens kun je nu nog niet kopen. Ze moeten eerst nog verder ontwikkeld worden. Het duurt nog jaren voordat er voldoende duurzame stroom op zee kan worden opgewekt. Het “plan”van Natuur en Milieu levert onnodige vertraging op. Zo gaat onze CO2 uitstoot onnodig verder.

Met windmolens op het land kunnen we in 10 jaar helemaal duurzaam zijn, als we willen. Er is in ons land genoeg ruimte voor windmolens op het land. Om onze elektriciteitsvoorziening op tijd duurzaam te maken. Andere landen bouwen zich suf aan windmolens op het land. Fabrikanten krijgen ze niet aangesleept, buiten Nederland. Nederlandse bedrijven doen uitsluitend wind-projecten in het buitenland. Dat komt doordat de organisatie van Mirjam de Rijk, de provincies zo ver heeft gekregen de meeste voor windenergie geschikte gebieden, “ongeschikt” te laten verklaren.
Terwijl juist in veel natuurgebieden  windmolens een duurzame rol kunnen spelen, en net zo min in de weg staan als de vele hoogspanningsmasten in natuurgebieden.

Helaas kiest Mirjam de Rijk voor meer schade voor ons land, voor wachten op anderen, wachten tot we nog meerCO2 hebben uitgestoten, omdat de organisatie van Mirjam de Rijk windmolens op het land tegen houdt.
Mirjam de Rijk is met Natuur en Milieu bezig de lagere helft van ons land weer zeebodem te maken.
Zij is daardoor een bedreiging voor ons land.

Natuur en Milieu hindert duurzame burgers
Met dit wangedrag probeert zij te verhinderen dat talloze nederlandse burgers hun eigen goedkope duurzame windstroom kunnen opwekken, met windmolens op het land.
natuur en Milieu, de provinciale milieufedraties willen dat ons land net zo ver blijft achterlopen als we nu al doen in de EU.

Stop met de Postcode loterij
De organisatie van Mirjam de Rijk leeft van het geld dat zij van de Postcode loterij krijgt.
Dat geld kun U veel beter benutten, stop met die Postcode loterij, en hou het geld even vast voor de windmolen cooperatie die straks in elke regio windmolens bouwt, waarmee gewone nederlanders duurzaam kunnen leven.

Een aandeel in een eigen windmolen, samen in een cooperatie met de rest an de straat, dan levert je geld veel meer trots en duurzaamheid op dan wat de Postcode loterij met het financieren van de fantasie van Mirjam de Rijk ooit zal opleveren.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Milieufederaties verklaren Nederland de oorlog

 1. Henk Daalder zegt:

  Avatar van Henk Daalder
  Het plan van Natuur en Milieu is eigenlijk geen plan, het is een opsomming van de bewegingen en ontwikkelingen die al gaande zijn.
  – Het sterft van de MER aanvragen voor windparken op de noordzee.
  – de minister heeft al toegezegd dat er een stopcontact op zee wordt aangelegd.
  Daarmee hoeven de windpark op zee eigenaren, niet meer die dure zeekabel te betalen.
  Reactie is geredigeerd

 2. Dennis zegt:

  Avatar van Dennis
  Beste Henk,

  Excuses voor mijn late reactie, het duurde erg lang voor ik na mijn introductie weer tot een nieuwe tekst kwam. Ik had een filmpje op Youtube, maar daar was een platenmaatschappij minder enthousiast over. Van youtube moest ik het verwijderen.

  Het filmpje heette: ‘War in your head’. Het nummer was van de Cranberry’s. Als ik in het vervolg bekende muziek onder een filmpje doe, weet ik van een kennis dat je dat ergens voor weinig geld eenmalig kan gebruiken, hij werkt bij een tv-productiebedrijf. Dan betaal ik voor de rechten.

  Groeten van Dennis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *