Zonnepanelen koop je met je hart, er moet geld bij


Wubbo Ockels in Nova: zonnepanelen koopje met je hart. Want de subsidie is onvoldoende om het hoge aanschaf bedrag terug te verdienen. Mensen die nu mee “mogen” doen  met de SDE subsidie, weten dus wat aan het eind van de rit het resultaat zal zijn. De lening is dan nog niet afgelost.

De verkopende organisatie, de belasting adviseur en de ambtenaren van Senter Novem en natuurlijk het energie bedrijf, ze zijn er allemaal beter van geworden.
Het klimat ook, maar jouw portemonee niet, jij betaalt. Maar in je hart weet je dat het goed is voor het klimaat.
Net als belasting betalen, dat is ook goed voor het klimaat, want een heeeel klein beetje van die belasting is als subside uitgekeerd voor de stroom uit jouw panelen.

Meer informatie over een Zonnestroom installatie op de website Onze Zonnestroom

Heb je al een Zonnestroom installatie zet hem daar dan bij als voorbeeld voor anderen die nog gaan kiezen met hun hart.
Want als je dat toch met je hart moet kiezen, dan moet je ook voldoende mooie voorbeelden gezien hebben, en niet zomaar de eerste de beste standaard leverancier nemen.

Waarom  die domme route via de belasting?
In Duitsland zit er een miniem bedrag op de kWh prijs.
van die opslag wordt de onrendabele top vergoed aan de trotse en geld verdienende duitse zonnestroom bezitters.

Laat Den Haag die duitse regeling gewoon vertalen in het nederlands.
In duitsland betalen de bedrijven gewoon mee aan die regeling, in ons land niet. Bedrijven hebben wel veel meer aftrek mogelijkheden dan consumenten voor duurtzame investeringen.
EZ werkt dan ook uitsluitend voor bedrijven en niet voor consumenten, die haal je respectloos het vel over de neus. 

Laat Den Haag een echte duurzame consumenten regeling opzetten, naar het voorbeeld van het Duitse feed-in systeem.
Niet bij EZ, niet bij VROM, gewoon in een apolitieke wettelijke regeling, zoals in Duitsland.
Onze ambtenaren zijn slim genoeg om daar alle “politieke” controle in te bouwen die de lobby uit het  bedrijfsleven ze oplegt.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Zonnepanelen koop je met je hart, er moet geld bij

 1. martien zegt:

  Avatar van martien
  Ockels in NOVA? 🙂

 2. Henk Daalder zegt:

  Avatar van Henk Daalder
  Je hebt gelijk, ik ga het veranderen.
  Het was ook in het journaal, en beide deden ze hun best niet uit te leggen waarom die regeling onvoldoende is.
  De politieke onwil, de corruptie opgelegd door het fossiele bedrijfsleven
  Reactie is geredigeerd

 3. polderjongen zegt:

  Avatar van polderjongen
  Was het maar zo simpel, beste Henk. In gedachten wel, in de uitvoering voorzie ik nog wel wat “drempeltjes”… Maar: drempels zijn er om gesloopt te worden, that’s for sure.

  Niet alleen zonnestroom, ALLE duurzame elektriciteit wordt uit de Duitse Umlage (18 euro per maand, dan is iedereen klaar) gefinancierd. Dat wordt allemaal door de netbeheerders geind en uitgekeerd. Die bepaald niet te veronachtzamen “partij” moet je wel meekrijgen. Dat is denk ik nog de grootste klus. Moet keihard wettelijk ingebed worden, dus ook alle extreem belangrijke details uit het EEG moeten geïmplementeerd worden. En, misschien wel een van de hardest nuts to crack: de groene verplichte feed-in mag nooit verhandeld worden, net als in Duitsland. Daar spuugt EZ op. Zie het als een nieuwe vorm van “basislast”. Met verbijsterende (positieve) gevolgen voor de nationale economie.

  Overigens hoeven de allergrootste elektraslurpers niet mee te betalen aan het EEG. Ook Duitsland is de Hemel niet. Ook daar blijven de big boys (vooralsnog) buiten schot. Maar die zullen vroeg of laat ook (terecht) voor de bijl gaan. Is het niet linksom, dan wel rechtsom.

 4. Immanuel Jurg zegt:

  Avatar van Immanuel Jurg
  google op henk daalder en:

  Waarschuwing: over Salomon Kroonenberg
  Beste Henk, je bewerking op Salomon Kroonenberg is POV en bevat valse aantijgingen, hij is daarom weer teruggedraaid. Het woord dubieus is een oordeel en als zulks niet neutraal, maar stemmingmakerij. Dat hij door TV-redacties wordt “gevraagd” (wat wordt hem dan gevraagd? – zin klopt niet) is geen reden waarom zijn rol dubieus is. Vervolgens ga je verder prof. Kroonenberg te beschuldigen van een “fout” die hij zou maken door, zoals ik begrijp, de recente klimaatsverandering in het perspectief van klimaatsverandering in het verleden te plaatsen. Waarom dit “fout” is komt nergens naar voren. Bedoel je moreel fout? Dat is POV en hoort niet in een neutrale encyclopedie thuis. Bedoel je een wetenschappelijke fout? In dat geval moet je daar uitleg bij geven, liefst met referenties.

  De laatste alinea tenslotte van je bewerking snijdt totaal geen hout. Er zijn geen twee wereldwijde klimaten, zoals jij blijkbaar meent (het “menselijke klimaat” naast het “geologische klimaat van Kroonenberg” – dat laatste is overigens ook stemmingmakerij), een verandering in het globale klimaat is een verandering, of die nu door mensen of door andere factoren wordt veroorzaakt.

  Dit is gelijk een waarschuwing. Een geleerde ongefundeerd beschuldigen van “fout” onderzoek heet smaad. Je brengt daarmee wikipedia in de problemen en in discrediet. Als je zoiets nog eens doet zul je daarom geblokkeerd worden. Ik hoop dat je je fout in zult zien en dit soort bijdragen voortaan niet meer doet. Vr. groet, Woudloper overleg 15 dec 2007 16:02 (CET)

  Op de overleg pagina van Kroonenberg heb ik onderstaande argumentatie geschreven, daarbij leg ik uit dat bovenstaande bedreiging en motivatie ervan juist POV is.

 5. Henk Daalder zegt:

  Avatar van Henk Daalder
  En Immanuel Jurg (ip: 62.131.8.35)
  Wat wil je met dit knippen en plakken nu zeggen?

 6. stef zegt:

  Avatar van stef
  Bezoek zeker eens de site en vervolgens ga een eens bezoekje brengen en neem deel aan het forum zonnepanelen
  groeten
  http://www.zonstraal.net

 7. Dirk zegt:

  Avatar van Dirk
  Neem ook zeker eens een kijkje op http://www.zonnepanelennet.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *