Gezocht: moedige politici

Al maanden beheerst de film van Wilders het nieuws en andere media, de tweede kamer heeft er verschillende keren óver gepraat. Nu is de film af en zijn er problemen om die film in het openbaar te tonen. De maatschappelijke krachten verhinderen dat de inhoud getoond wordt. Wat doet de kamer daar aan?

Waar blijven de tweede kamerleden die besluiten dat die film wel in Nieuspoort vertoond moet worden? En dat dan evt beveiling uit het budget van de tweede kamer betaald wordt?

Waarom is het nu zo stil vanuit de tweedekamer?

Doordat die film zo vaak besproken is zonder de inhoud te kennen, moet hij nu wel getoond worden. dat is de consequentie van een transparante samenleving en een tweede lkamer die vrijheid van meningsuiting serieus neemt. 

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Gezocht: moedige politici

 1. Henk Daalder zegt:

  Avatar van Henk Daalder
  Dan kunnen we eindelijk met de inhoud verder.
  Als dit de manier is waarop wilders wel wil discussieren, dan moet dat maar

 2. Kees zegt:

  Avatar van Kees
  Wat een onzin. Sinds wanneer behoort het produceren van films tot de missies van de politiek? Van Gogh en Hirsi Ali deden het zoals het hoort: via een producent die ook de distributie regelde. Wilders lukt dat niet, dus wordt zijn film niet gedistribueerd. Zo zit de filmwereld in elkaar. Het zou de omgekeerde wereld zijn om zijn film met publieke middelen te ondersteunen. Te gek voor woorden dat dat überhaupt in overweging wordt genomen.

 3. Henk Daalder zegt:

  Avatar van Henk Daalder
  Hallo Kees,

  Dit blog gaat niet over het publiceren van een film, maar over het zwijgen van de tweede kamer als hij subtiel wordt gehinderd bij het uiten van zijn mening in de vorm van een film.
  Op zich is dat tot daaraan toe. Ware het niet dat ook de kamer zelf al meerdere malen plenair heeft vergaderd over die film. Daardoor is de inhoud van die film, hoe onbenullig die ook kan zijn, nu zelf belangrijk geworden.

  En als het bespreken van die inhoud gehinderd wordt, en de kamerleden houden daarover hun mond, dan is dat kwalijk.

 4. Kees zegt:

  Avatar van Kees
  Sorry, Henk, maar ook dat vind ik onzin. Wilders komt er simpelweg achter dat een film maken en verspreiden meer geld kost dan gedacht. Hij had steun aan het filmfonds kunnen vragen; heeft-ie niet gedaan. Hij stelt absurde eisen aan de omroepen (de film ongezien uitzenden). En nu verwijt hij politiek en alleman dat men hem dwarsboomt. Wilders is een enorme zeur, die er achter komt – en derden verwijt – dat hij niet genoeg geld heeft om zijn geleuter verspreid te krijgen, en zichzelf vervolgens in de rol van slachtoffer wringt. Het is niet de taak van publieke instanties om hem daarbij te helpen; dat zou een precedent scheppen voor de hele Nederlandse filmwereld.

 5. Kees zegt:

  Avatar van Kees
  De enige rol van de overheid (justitie) is hooguit een vertoningsverbod uitvaardigen als de film de openbare orde dreigt te verstoren. Is voorlopig nog niet aan de orde, want Wilders krijgt de film niet vertoond.
  De Tweede Kamer kan daar over praten, maar het is niet haar rol om vertoning te faciliteren; dan kan iedere filmmaker wel bij de Tweede Kamer gaan aankloppen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *