Hoe ga jij morgen naar je werk?

Woon-werk verkeer doen de meeste mensen met de fiets of de auto. De komende jaren zou dat best wel eens hetzelfde kunnen blijven. Alleen lopen onze auto’s dan op elektriciteit. Die stroom komt natuurlijk uit windmolens. Of in de wat verdere toekomst ook uit zonnecellen. Natuurlijk is het lastig dat de hoeveelheid beschikbare stroom afhankelijk is van de wind op dat moment of het dag-nacht ritme van de zon.

Maar daar is iets op gevonden. De accu’s van die 5 miljoen elektrische auto’s zijn samen een flinke voorraad, waar je huis wel een paar dagen op vooruit kan.
Maar op dinsdag avond krijg je een SMSje van het energie bedrijf, “of je morgen je auto extra lang aan de lader kan laten hangen”. Ze bieden je 200 EUR alleen al voor morgen, als je meedoet.
En ze beloven dat de accu van je elektrische auto, donderdag ochtend weer voor 80% gevuld is. Als jij je auto even meldt en de gewenste tijd invult waarop die 80% geladen moet zijn bereikt, krijg je meteen een voorschot overgemaakt.
Sinds de fossiele centrales een dure hobby zijn geworden, bieden ze steeds hogere bedragen, voor decentrale bronnen.

Morgen, dinsdag, wordt een windstille dag verwacht.
Het energiebedrijf wil natuurlijk de hele windstilte lang, toch elektriciteit blijven leveren. Daarom betalen ze eigenaren van elektrische auto’s geld als die hun auto met zijn slimme lader ter beschikking stellen, zodat ze de energie daar uit, kunnen benutten om pieken op te vangen. Die pieken zijn heel duur om op te vangen, daarom hebben ze er veel geld voor over.

Je mailt je baas, dat je morgen thuis wilt werken. Zij mailt terug, met het voorstel, om ergens halverwege in een telewerkkantoor wat samen te doen, Zij heeft al gereserveerd. Met je elektrische fiets kun je daar gemakkelijk komen. Je collega komt daar ook naar toe.

Jij meldt je auto aan, en stelt in dat hij om 7.00 minstens 80% geladen moet zijn, overmorgen.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *